LIGA 3: ȘOMUZ FĂLTICENI - CSM PAȘCANI (30 aprilie /ora 17.00) VEZI LIVE !
22 mai 2022

Spitalul Judeţean Suceava anunţă o nouă premieră medicală: implantarea unei proteze totale de şold cu dublă mobilitate

Pe data de 27 ianuarie 2022 a avut loc o nouă premieră în ortopedia suceveană, mai exact implantarea unei proteze totale de şold cu dublă mobilitate.

Acest tip de implant, utilizat pentru tratamentul coxartrozei, asigură o stabilitate articulară mai mare permiţând postoperator reluarea unui stil de viaţă cât mai apropiat de normal.

În cazul pacientului operat joi acesta , acesta îşi va putea relua o parte din activităţile sportive recreaţionale.

Displaziile articulare ale şoldului sau tulburările de mobilitate ale coloanei vertebrale lombare ce însoţesc coxartroza reprezintă deasemenea indicaţii pentru utilizarea acestei proteze.

„Prin utilizarea protezei cu dublă mobilitate se lărgesc posibilităţile de tratare a coxartrozei în cadrul secţiei de ortopedie chiar şi pentru cazurile dificile. Aceasta este o preocupare permanentă a ortopediei sucevene. Conducerea secţiei şi a spitalului îşi exprimă încrederea că în cel mai scurt timp acest tip de implant va putea fi disponibil în cadrul institutiei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de doctorul Alexandru Calancea, managerul Spitalului Judeţean Suceava.