Home Educație Experiență europeană de învățare la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni

Experiență europeană de învățare la Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni

by Fălticeni Online
0 comment

Elevi și profesori de la Colegiul „Vasile Lovinescu” au participat, în perioada 14-18 martie 2022 la două întâlniri de proiect care s-au desfășurat concomitent la Kayseri, în Turcia. Este vorba de proiectul URBES: ”Urban Regeneration and Best Energy Saving for our Cities” 2019-1-IT02-KA201-063264.

Membrii echipelor de proiect din partea fiecărui  partener au participat la o întâlnire transnațională de management, la care s-au discutat progresele realizate în implementarea învățării în școlile partenere despre regenerarea urbană, precum și despre consumul eficient de energie pentru orașele partenere și în general.

Echipe de câte 5 – 6 elevi din Italia, Grecia, România și Turcia (țara gazdă a întâlnirii), cu câte un profesor însoțitor, au realizat un util schimb de experiență pe marginea activităților prevăzute prin proiect, au prezentat stadiul lucrului la produsele proiectului și caracteristicile zonelor urbane propuse pentru proiecte de reabilitare urbană, realizate de elevi.

Partea română a prezentat o analiză amănunțită a unei zone din orașul Fălticeni ce include strada 13 Decembrie, cele două autogări ale orașului, bazarul, noul Penny Market, fosta fabrică de lapte și altele. Pentru aceasta se va realiza, în final, un plan de transformare într-o arie cu o valoare urbanistică ridicată, menită a spori calitatea vieții locuitorilor și a aduce valoare adăugată locuirii urbane. Planul va fi realizat în mai multe etape și prezentat, în final, la ultima întâlnire, care va avea loc în decembrie, la Salerno (Italia).

Activitățile propuse de gazdele din Turcia au inclus analiza zonei urbane și a celei înconjurătoare, studii de caz privind amenajarea urbană, prezentarea sistemului de învățământ din Turcia, vizite culturale în Capadocia, degustări de produse tradiționale, dialoguri multiculturale. Certificatele de participare au fost înmânate de autoritățile regionale din domeniul educației, împreună cu conducerea KOCASİNAN ANADOLU LİSESİ, școala organizatoare.

În perioada imediat următoare, elevii și profesorii implicați în proiect vor realiza o analiză SWOT și un sondaj de opinie printre locuitorii zonei și alte categorii de cetățeni, din care să rezulte prioritățile pentru amenajarea urbană. Acestea vor fi valorificate, prin activități specifice, la elaborarea produsului final al proiectului – un studiu complex de amenajare urbană, precum și o aplicație-ghid al regenerării urbane. 

Următoarea întâlnire va avea loc în mai, în Grecia, la sediul partenerului elen – 2nd Geniko Lykeio of Arta.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705