Home Local Acțiune de conștientizare a autismului la Grădinița Specială din Fălticeni

Acțiune de conștientizare a autismului la Grădinița Specială din Fălticeni

by A.S.
0 comment

Pe data de 2 aprilie este celebrată Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.

Se dorește astfel ecunoașterea unei realități sensibile pentru orice comunitate și manifestarea susținerii față de persoanele care suferă de autism din partea statelor, instituțiilor și oamenilor obișnuiți.

În ultimii 9 ani, elevii școlilor din Fălticeni, și nu numai, au participat la activități de susținere a persoanelor cu autism.

Un astfel de eveniment a fost organizat și în acest an, vineri, 1 aprilie 2022, la Grădinița Specială din Fălticeni.  A fost prima acțiune cu prezență fizică după doi ani de distanțare socială în contextul pandemiei Covid-19.

“Am organizat și desfășurat o activitate mult așteptată de noi toți, copii și adulți, în cadrul Proiectului de Acțiune Comunitară <Visăm împreună la o lume mai bună!>.

O zi deosebită,  în care am reușit, după doi ani de distanțare socială, să fim împreună, să ne simțim apropiați, iubitori, încrezători și dornici să ne jucăm, să ne cunoaștem, să ne respectăm, să ne ajutăm, să comunicăm și să conștientizăm că tot ce contează e să fim sănătoși și fericiți cu puținul pe ce îl avem!”, ne-a informat profesoara Mariana Amarie, coordonator din partea Grădiniței Speciale Fălticeni.

Alături de preșcolarii și cadrele didactice de la Grădinița Specială s-au aflat elevi și cadre didactice voluntare de la Colegiul ,,Vasile Lovinescu” ( coordonați de prof. Fodor Oana Lucia și Ariton Gabriela) Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” (coordonați  de prof. Anechiforesei Lăcrămioara).  

Mesajul participanților de la Școala “Mihail Sadoveanu”

Azi este despre ei, despre colegii și prietenii noștri speciali!  Acesta a fost sloganul nostru de astăzi, când am sărbătorit Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.

Cu acest prilej, am pus accentul pe tot ceea ce înseamnă acceptare, toleranță și iubire față de persoanele cu afecțiuni din spectrul autismului.

Aceste clipe i-au făcut pe copii să conștientizeze că fiecare e special și unic în felul său.

Mai mult, aceștia și-au dat seama că fericirea vine din orice, în special din lucruri mărunte.

Au participat elevii clasei pregătitoare Step by Step, coordonați de doamnele profesor Simona Manuela Bejenaru și Voica Gavrilescu, împreună cu doamna psiholog, Lăcrămioara Elena Anichiforesei.

Cu toții au încercat să aducă pe chipurile inocente și pure ale copiilor de la Grădinița Specială – Fălticeni, o rază de fericire și câteva clipe de bucurie, trăite alături de noi.

În întreaga lume, sunt peste 70 de milioane de oameni cu autism.

1 din 160 de copii are o tulburare din spectrul autismului (TSU).

În România sunt declarate oficial aproximativ 8000 de persoane cu un astfel de diagnostic.

GALERIE FOTO (click pe imagine)You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705