Home Educație Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni şi-a prezentat rezultatele obţinute la olimpiadele şi concursurile şcolare

Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni şi-a prezentat rezultatele obţinute la olimpiadele şi concursurile şcolare

by A.S.
0 comment

După o pauză de doi ani, în acest an Ministerul Educaţiei a reluat organizarea olimpiadelor şi concursurilor şcolare. Pentru multe dintre olimpiadele aprobate se cunosc deja elevii calificaţi la etapa naţională.

Conducerea Colegiului Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni ne-a informat că sunt nouă elevi calificaţi la faza naţională. Este vorba de olimpiadele de limba franceză, ştiinţele pământului, fizică, istorie, geografie, informatică şi limba rusă. De asemenea, echipa masculină de volei s-a calificat la faza interjudețeană.

Rezultate bune au venit şi de la concursurile şcolare: două medalii de bronz, două premii III şi zece menţiuni.

Directorul colegiului, profesorul Codrin Benţa, a apreciat rezultatele obţinute şi implicarea colegilor profesori pentru reuşitele elevilor.

Vă prezentăm în continuare rezultatele participării la olimpiadele şi concursurile şcolare. Avem şi impresii ale profesorilor şi elevilor de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” care au performat la aceste competiţii. Tuturor le urăm mult succes în continuare!

Rezultate obţinute la Faza județeană

Numele și prenumele elevuluiDisciplinaClasaLocul obținutProfesor îndrumător
Mașcan Valeria ElisaLimba FrancezăXAVIIMunteanu Carmen
Sobețchi IlincaLimba FrancezăXFIIRădulescu Liliana
Aaniței  DariaLimba FrancezăXAVIMunteanu Carmen
Haliga Cătălina Maria  Limba FrancezăXIIFI calificare etapa naționalăRădulescu Liliana
Grigorescu IlincaLimba englezăXC92 puncteAnton Daniela
Oniciuc Luca-OctavianLimba englezăXC92 puncteAnton Daniela
Mircea Maria AndreeaLimba englezăXD91 puncteNistor Dorin
Șandru Ina Maria CristinaLimba englezăXE86 puncteVîrvarei Daniela
Năstase Alexia IoanaLimba englezăIXA84 puncteSoucaliuc Mariana 
Popovici Anastasia ConstantinaLimba englezăIXA70 puncteSoucaliuc Mariana 
Oniciuc LucaChimieXCMențiuneOniciuc Liliana 
Mihai Ayan IoanȘtiințele PământuluiXDI calificare etapa naționalăOniciuc Liliana Cojocariu Dan Porof Marcel Crăciun Petru 
Zetell Ilie CornelBiologieXAIIICiubotaru Maria 
Anchidin DanielBiologieIXDMențiuneCiubotaru Maria 
Onisîi Lucian – AntonioBiologieIXDMențiuneCiubotaru Maria 
Nastase Alexia IoanaFizicăIXAI calificare etapa naționalăCiuruș Marcel Ioan 
Gafița AndreiFizicăIXAMențiuneCiuruș Marcel Ioan 
Maxim MariaReligieXIDIIIGrădinariu Otilia 
Buculei SiminaIstorieXIIFI calificare etapa naționalăVasiliu Anișor 
Pinticaru AndreeaGeografieXIEI calificare etapa naționalăPorof Marcel 
Gavrilescu Răzvan Cristian, Gavrilescu Robert Ștefan, Livadaru Ioan Alexandru  InformaticăVIIcalificare etapa naționalăIlincăi Florin 
Grubi AlexandrinaLimba rusăIX Ccalificare etapa naționalăNazarov Valentina 
Echipa de volei- băieți Ciocan Mihnea, Stan Ștefan, Ciubotariu Cezar, Hortopeanu Sabin, Romanică Gabriel, Toader Eduard, Marian Robert, Zarojanu Paul, Corduneanu Emanuel, Macavei TeodorEducație fizicăIX-XIII calificare etapa interjudețeanăBădărău Bogdan Ciocan Ionel 

Rezultate obţinute la concursurile şcolare

Numele și prenumele elevului  ClasaDenumire concurs/ olimpiadăPremiulProfesor indrumător
IONIȚĂ ANA MARIAX CConcurs ,,ZIRCON”    Mențiune    Oniciuc Liliana
ONICIUC LUCAX CConcurs ,,TÂNĂRUL CERCETĂTOR”    Medalia de bronz        Oniciuc Liliana    
LAZĂR ANDREIIX BConcurs ,,ZIRCON”      Mențiune   MențiuneOniciuc Liliana Ciubotaru Maria Oniciuc Liliana  
MIHAI AYAN IOANX DConcurs ,,TÂNĂRUL CERCETĂTOR”   ,, CRISTOFOR SIMIONESCU”    Concurs ,,ZIRCON”   Concurs ,,ZIRCON”    Medalia de bronz     Mențiune     Mențiune       Premiul III      Oniciuc Liliana       Oniciuc Liliana     Oniciuc Liliana Cojocariu Dan     Oniciuc Liliana  
POPOVICI RALUCA-MARIAX CConcurs ,,ZIRCON”  MențiuneOniciuc Liliana Ciubotaru Maria
ANTOHI LUCIANA LAVINIAIX BConcurs ,,ZIRCON”Mențiune   Premiul III  Oniciuc Liliana   Ciubotaru Maria Oniciuc Liliana  
MELINTE ROXANAIX BConcurs ,,ZIRCON”Mențiune MențiuneOniciuc Liliana Oniciuc Liliana Ciubotaru Maria  
PRISECARIU GEORGIANAIX CConcurs ,,ZIRCON”MențiuneOniciuc Liliana Ciubotaru Maria

Profesor Marcel Porof:

Cel  mai  mare  lucru  pe  care-l  poţi  face  pentru  un  copil  nu  este  să-i  dai  din  bogăţiile  tale, ci  să  i  le  scoţi  la  iveală pe  cele  care  sunt  ascunse  în  el  însuşi.” (Benjamin Disraeli)

…este ceea ce încerc sa fac de aproape 30 de ani de când sunt profesor la Colegiul Național ,,Nicu Gane”.  Să le inoculez generațiilor de elevi pasiunea de a ști, de a aplica, de a cerceta, de a se perfecționa și de a se forma ca OAMENI… și, mai ales, de a comunica, de a relaționa și, de ce nu, de a simți gustul deosebit al competiției și al victoriei.

Pe mulți dintre elevii mei i-am convins, dovadă stau rezultatele deosebite obținute în ultimii 20 de ani la competițiile școlare, la toate nivelurile astfel încât prin rezultatele lor a crescut prestigiul școlii și mândria apartenenței la această comunitate.

Continuând tradiția de peste 15 ani, anul acesta reprezentanta colegiului la Olimpiada națională de geografie, care se va desfășura la București, este eleva Pinticaru Andreea, clasa a XI-a E.  O adolescentă deosebită prin tot ceea ce este și ce face.

Sper să reușesc  să ,,sedimentez” încrederea în potențialul ei astfel încât tenacitatea de care dă dovadă în pregătire la fel ca un râu care ,,sapă”  neîncetat pentru a-și crea drumul către mare, să ,,erupă” ca un vulcan în perioada 25-30 aprilie și să-și construiască temelia de care are nevoie pentru o carieră viitoare …. oricare ar fi aceasta.

Cred și sper ca acest fapt să se împlinească, personal mi-aș dori foarte mult să confirm că efortul intelectual, talentul și determinarea elev-profesor dau sens vocației de dascăl indiferent de vreme și de vremuri.

Așadar, fiecare profesor a cărui menire este să modeleze caractere trebuie să aibă în vedere o realitate evidentă, și anume aceea că dintotdeauna ,,copiii au fost cea mai valoroasă resursă a lumii și cea mai mare speranță a ei pentru viitor.” (John Fitzgerald Kennedy)

Pinticaru Andreea, clasa a XI-a E, calificată la Faza naţională a Olimpiadei de Geografie:

A fi o olimpică ce a reușit să fie selecționată pentru faza națională este o surpriză plăcută cât și o răsplată pentru munca depusă pe perioada întregului an școlar.

Pentru a atinge această performanță a fost nevoie de a munci perseverent cu ajutorul profesorului meu îndrumător, Marcel Porof .

Deși mi-a ocupat foarte mult timp, studiul pentru olimpiadă a venit cu o recompensă pe măsură, astfel demonstrându-mi-se încă o dată că, pentru a reuși în ceea ce îți dorești, este nevoie de ambiție și de multă, multă încredere în forțele proprii.

Pe această cale aș vrea să îi mulțumesc domnului profesor Marcel Porof pentru tot timpul pe care mi l-a acordat în vederea studiului. În opinia mea, fără dumnealui nu aș fi putut ajunge unde sunt astăzi.

Profesor Vasiliu Anișor:

Savantul francez Henri-Irénée Marrou susţinea că”istoria este una dintre vocaţiile cele mai înalte asupra cărora oamenii li se pot consacra”.

Împrejurarea că elevi de vârf, talentaţi, participă la olimpiada şi concursurile de istorie, la nivele diferite, este semnul convingător al nevoii de orientare ce caută satisfacție prin interogaţii proaspete şi cultivate.

Acesta este și cazul elevei Simina Teodora Buculei, înscrisă în clasa a XII a F, profilul filologie, la C.N. “Nicu Gane” Fălticeni. Simina și-a descoperit vocația pentru acestă nobilă disciplină de studiu, odinoară considerată regina umaniorelor, în clasa a IX a cănd, după căteva săptămăni de meditație, m-a anunțat că dorește să participe la olimpiada de istorie.

Ulterior, după derularea etapelor locală, județeană și națională a venit confirmarea talentului și a muncii depuse, obținerea unui onorant premiu al II lea la etapa națională desfășurată la Drobeta Turnu Severin. Aceasta se întămpla în primăvara anului 2019. Apoi, în martie 2020, a venit pandemia…..

După doi ani complicați din toate punctele de vedere, în primăvara acestui an, au fost reluate majoritatea competițiilor școlare. Iar Simina avea să confirme iarăși, obținând nota zece (unica din concurs) și, implicit, locul I, singurul calificabil pentru etapa superioară a competiției.

Faza națională a olimpiadei de istorie va avea loc în perioada 18 – 21 aprilie 2022 la Târgu Mureș. În logica lucrurilor, Simina va obține acolo cel puțin o mențiune, dacă nu chiar un premiu, depinde de inspirația și dispoziția de moment, de concurență, de subiecte ș.a.m.d.

Am, însă, convingerea fermă că această elevă de excepție va face rostit numele prestigiosului colegiu fălticenean și, implicit, al județului Suceava de la tribuna premierii elevilor merituoși. Va încheia studiile liceale în deplină glorie. O să mai aibă de trecut un ultim obstacol, și anume bacalaureatul, pe care cu siguranță îl va promova cu media maximă.

Dacă ar fi să selectez câteva dintre calitățile acestei eleve de excepție, evidențiez, într-o ordine absolut aleatorie, tenacitatea, ambiția, perseverența, o putere de muncă admirabilă și, mai ales, conștiința lucrului temeinic făcut. În rest, Simina este o adolescentă absolut normală, care adoră excursiile și drumețiile, este activă pe rețelele de socializare, fără însă a exagera, este sociabilă, își respectă părinții și profesorii și, mai presus de toate își iubește și respectă țara cu simbolurile și valorile sale.

Buculei Simina Teodora, clasa a XII-a F, calificată la Faza naţională a Olimpiadei de Istorie:

În spatele unui astfel de rezultat se află o muncă de câțiva ani în domeniul istoriei, iar dincolo de studiul la școala presupune și o documentare permanentă. Mă bucură această reușită și faptul că instituția de învățământ pe care o reprezint se află pe hartă succesului școlar.

Pasiunea pentru obiectul studiat a început cu ceva timp în urmă și totodată mi-am dat seama că studiind istoria îmi pot dezvolta cultura generală, mai ales că vizitarea unor obiective în cadrul unor excursii mi-a oferit partea practică a ceea ce mi-am însușit la orele de curs.

Îmi doresc să fac din asta performanță pentru că un om care își cunoaște istoria poate să intervină asupra viitorului. Implicarea profesorului coordonator în verificarea cunoștințelor reprezintă de asemenea un sprijin pentru ca ceea ce lucrez să fie validat. 

Profesor Marcel Ciuruș:

Năstase Alexia Ioana este elevă în clasa a IX-a, la profilul real, specializarea matematică-informatică. În a acest an școlar, la etapa județeană a Olimpiadei de Fizică, s-a situat pe primul loc, calificându-se astfel la etapa națională a Olimpiadei de Fizică.

Pe aceeași poziție s-a situat și la ultima etapă județeană a Olimpiadei de Fizică, organizată de Ministerul Educației, când eleva era în clasa a VII-a iar în clasa a VI-a ocupat locul al II-lea.

Aceste performanțe, lasă să se întrezărească câteva dintre însușirile Alexiei: pasiunea pentru fizică, stăruința, naturalețea și seriozitatea cu care se implică în abordarea acestui domeniu,  capacitatea deosebită de lucru, o bună gândire analitică și nu în ultimul rând o imaginație deosebită.

Năstase Alexia Ioana, clasa a IX-a A, calificată la Faza naţională a Olimpiadei de Fizică:

Mă bucur enorm că anul acesta am ocazia să particip la etapa naţională a olimpiadei de fizică. Am început să îndrăgesc această materie de la primele ore. Încet, încet, cu multă muncă, perseverenţă şi cu ajutorul domnului profesor Marcel Ciuruș, căruia ţin să îi mulţumesc, am început să descifrez tainele universului şi să îmi dau seama că , de fapt, orice lucru complex e format din mai multe lucruri simple. Recunosc ca e un drum anevoios care necesită multă dăruinţă, stăruinţă şi ambiţie, dar atunci când te dedici întru totul unui subiect şi rezultatele vor fi pe măsură.

Mihai Ayan Ioan, clasa a X-a D, calificat la Faza naţională a Olimpiadei Ştiinţele Pământului:

Olimpiada Științele Pământului este una dintre cele mai complexe competiţii cuprinzând patru materii pentru care am reușit să dezvolt pasiuni: fizică, chimie, geografie și biologie.

Pentru mine, faptul că am ajuns la etapa națională a acestei olimpiade, reprezintă un vis implinit ca și elev, iar noțiunile acumulate în timpul sesiunilor de pregătire îmi vor folosi toată viaţa.

Nu în ultimul rând, ţin să le mulțumesc domnilor profesori care mi-au fost alături pe acest drum. Sunt recunoscător pentru răbdarea cu care m-au ajutat să-mi însușesc o parte valoroasă din cunoștințele lor.

Profesor Liliana Oniciuc:

La fel cum diamantele rămân ascunse mii de ani fără ca măcar să le bănuim existența, așa  sunt elevii a căror strălucire ezită uneori să apară la suprafață. Noi, în calitate  de dascăli, suntem nevoiţi să arătăm lumii cu înțelepciune  ce se ascunde de fapt sub zeci de straturi de aparențe. Căci fără eforturi uriașe, fără a înțelege subtilitățile acestui proces colosal care presupune descoperirea, înțelegerea și formarea elevilor, în zadar ne pornim în căutarea acestor diamante.

Odată descoperit elevul –lumină, procesul educativ-formativ urmează un traseu ascendent, providențial,  care are ca finalitate autocunoașterea și depășirea situațiilor limită, prin care vom arăta cu mândrie lumii, roadele muncii noastre și vom privi cu demnitate cum această piatră prețioasă, această minte înzestrată își găsește calea în lume.

Profesor Liliana Rădulescu:

Din cauza pandemiei și a războiului viața s-a schimbat pentru toți cei implicați în educație – elevi, părinți, profesori. Am fost obligați să ne adaptăm, să găsim resursele și modalitățile cele mai bune pentru a păstra elevul în centrul actului educațional. Nu a fost deloc ușor.

Dar pot afirma că iubitorii limbii franceze din școala noastră au depășit aceste momente dificile, au câștigat. Eleva Haliga Cătălina Maria (XII F) reprezintă un exemplu de ambiție, implicare, perseverență, echilibru.

Calificarea la faza națională a olimpiadei de limba franceză nu a venit de la sine. În spatele acestei performanțe se ascund mii de ore de studiu,  entuziasm și sacrificii. Fără pasiune Cătălina nu ar fi obținut premii la concursurile de limba franceză – Festival Automnal de Langue et de Littérature, L’homme et la mer, La dictée lavalloise, Ne prețuim valorile ?

Fiecare elev poate obține rezultate foarte bune la competițiile școlare, dat fiind că succesul nu are o rețetă secretă. Talentul și tenacitatea sunt o combinație imbatabilă.

Haliga Cătălina Maria, clasa a XII-a F, calificată la Faza naţională a Olimpiadei de Limba Franceză:

Această calificare reprezintă pentru mine o încununare a întregului efort depus în nenumăratele ore de studiu, învățare și aprofundare a cunoștințelor.

Înseamnă, de asemenea, o dovadă a perseverenței, a dedicării, dar și o responsabilitate – să fiu mai implicată, să învăț mai mult, să dobândesc alte cunoștințe și deprinderi, să mă pregătesc într-o manieră continuă  pentru următoarea etapă.

Sunt foarte mulțumită de rezultatul obținut; este o răsplată importantă pentru munca susținută. Aș dori să menționez, de asemenea, că am avut șansa de a beneficia de o îndrumare excelentă. Competența, exigența, seriozitatea, creativitatea și comunicarea sunt calități pe care le-am dobândit de la doamna profesoară și dirigintă, Rădulescu Liliana.

Sunt sigură că nu aș fi obținut rezultate foarte bune la olimpiadă și la concursurile de limba franceză fără sprijinul și încurajările dumneaei, fără susținerea familiei și a colegilor. Le mulțumesc tuturor!

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705