Home Educație Rezultat de excepţie al Siminei Buculei la etapa naţională a Olimpiadei de Istorie. Eleva Colegiului Naţional „Nicu Gane” a obţinut Premiul I

Rezultat de excepţie al Siminei Buculei la etapa naţională a Olimpiadei de Istorie. Eleva Colegiului Naţional „Nicu Gane” a obţinut Premiul I

by A.S.
0 comment

Delegaţia judeţului Suceava a obţinut unul dintre cele mai importante premii şi trei menţiuni la etapa naţională a Olimpiadei de Istorie.

Simina Buculei, eleva Colegiului Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni, îndrumată de profesorul Vasiliu Anişor, a obţinut Premiul I la nivelul elevilor de clasa a XII-a.

Simina confirmă astfel rezultatele deosebite obţinute în anii de liceu şi performanţele din această primăvară: calificarea la etapa naţională a Olimpiadei de Istorie (cu media 10) şi sungura medie de 10 din judeţul Suceava la simularea examenului de Bacalureat.

Perseverenţă, echilibru și performanţă, sunt minim trei valori care o pot defini pe Simina Buculei, eleva care a marcat cu demnitate “istoria” Colegiului Național “Nicu Gane” în anul 2022, prin modul exemplar în care s-a prezentat la Olimpiada Națională de Istorie de la Târgu Mureș, îndrumată de profesorul Vasiliu Anișor.

Cu certitudine nimic nu este întâmplător, Simina are un nume care în limba greacă înseamnă “a auzi”, “a îndeplini”. Astfel, eleva noastră, gănista Simina Buculei, și-a îndeplinit cu succes misiunea de performer, reușita sa putând fi auzită în multe colțuri ale țării.

Încă o dată s-a dovedit, dacă mai era nevoie, că la Colegiul Național “Nicu Gane” există oameni valoroși, elevi și profesori, care își asumă condiția de oameni lumină, ne-a transmis profesoara Luminiţa Corbu, director adjunct al Colegiului Naţional „Nicu Gane”.

Etapa naţională a Olimpiadei de Istorie s-a desfăşurat în perioada 18-21 aprilie la Târgu – Mureş. În acest an, au participat 250 de elevi. Inspectoratelor școlare județene li s-a atribuit câte un loc pentru fiecare an de studiu (5 locuri în total).

Pe lângă Premiul I, judeţul Suceava a mai obţinut 3 menţiuni: Andrea Maria Berariu, clasa a IX-a (Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, prof. îndrumător Rodica Cozaciuc), Bianca Pătrăucean, clasa a X-a (Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, prof. îndrumător Ana Gabriela Pogorevici), Timotei Alecu, cl. a XI-a (Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, prof. îndrumător Petrică Ciocan).

Festivitatea de premiere a avut loc în vineri, 21 aprilie, în sala mică a Palatului Culturii din Târgu-Mureş.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705