Centenar Eugen Dimitriu. Duminică, 1 octombrie 2023, ora 12.00, la Galeria Oamenilor de Seamă din Fălticeni.

La sfârşitul săptămânii trecute, la Varese, în Italia, s-au desfăşurat probele Campionatului European de Canotaj Under 19.

Din delegaţia României au făcut parte şi 10 sportivi ai secţiei de canotaj CSM Suceava, pregătiţi de antrenorul Ioan Despa.

Canotorii suceveni au contribuit la obţinerea a 3 din cele 5 medalii ale României. Imnul ţării noastre a fost intonat de trei ori, cu sportivi suceveni pe prima treaptă apodiumului.

Cosmin Pleşescu a obţinut medalia de aur alături de colegii din echipajul de 4 rame (Eduard Moldovan, Nicolae Stoian, Marian Dunca).

Andreea Todirică a obţinut medalia aur cu echipajul de 4 vâsle (alături de Iulia Nedelcu, Delia Gradinaciuc şi Ana-Maria Matran).

Denisa Ailincăi şi Narcisa Negură au obţinut medalia de aur cu echipajul de 8+1 feminin (alături de Andreea Petruş, Cosmina Grigore, Iulia Boldea, Beatrice Piseru, Felicia Mihai, Andra Filote, Irina Despa).

România a mai obţinut o medalie de argint, în proba de 2 rame masculin, şi o medalie de bronz, în proba de de 4 rame feminin.

Iată şi celelalte rezultate ale canotorilor suceveni:

Moaleş Bogdan, Avăcăriţiei Antonel şi Ciornei Andrei – locul 4 cu echipajul de 8+1 masculin.

Tivodariu Gabriela – locul 9 în proba de dublul vâsle feminin.

Guia Marian şi Murariu Bogdan – locul 13 în proba de 4 vâsle masculin.

Canotorii suceveni, medaliaţi la Campionatul European, se pregătesc la baza nautică din Fălticeni, alături de colegii de la CSS “Nicu Gane”. De altfel, antrenorul Ioan Despa a ţinut să-i mulțumească primarului Cătălin Coman pentru buna colaborare şi susținere cu accesul sportivilor în Baza de agrement ,,Nada Florilor” Fălticeni.

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: