Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” Suceava a transmis, în această dimineaţă, informaţii oficiale legate de incendiul violent care s-a produs în municipiul Fălticeni, luni, 23 mai.

Alerta de incendiu a fost dată la ora 17.37, la numărul de urgenţă 112. Intervenţia pompierilor a durat aproape 6 ore. Pagubele sunt foarte mari!

Militarii Detașamentelor de Pompieri Fălticeni și Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Cornu Luncii și Baia, au intervenit cu opt autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea incendiului.

La sosirea echipajelor, ardeau cu flacără deschisă două locuințe și mai multe anexe gospodărești, cu pericol de propagare la construcțiile învecinate. Dezvoltarea incendiului a fost favorizată de vântul puternic, de construcțiile dispuse apropiat, una față de cealaltă, și de materialele din componența acestora, majoritar lemnoase.

Incendiul a fost lichidat la ora 23:55.

Au fost afectate construcții din mai multe gospodării, astfel:

Primului proprietar, i-au ars casa de locuit, corp comun cu o anexă gospodărească, pe o suprafață de aproximativ 180 de metri pătrați. În aceeași gospodărie, au mai ars circa 25 de metri cubi de cherestea și un autoturism. De asemenea, s-au degradat alte două vehicule, dar și multe alte bunuri din construcțiile distruse de flăcări.

La al doilea proprietar, au ars casa de locuit, o construcție anexă, corp comun cu locuința, pe o suprafață totală de 120 de metri pătrați, precum și alte trei anexe gospodărești (adăpost de animale, garaj și o magazie) pe o suprafață de 70 de metri pătrați, cu bunurile aferente.

La un al treilea proprietar, au fost afectate bucătăria de vară, o magazie și adăpostul de animale, toate, construcții corp comun, pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați, cu bunurile aferente.

De asemenea, flăcările puternice au degradat mai multe elemente de tâmplărie de la trei locuințe învecinate.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit, produs la un conductor electric defect.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat cele trei case învecinate și anexele gospodărești ale acestora.

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: