Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

În baza parteneriatului cu Rotary Club Fălticeni, la Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” din Fălticeni se derulează proiectul educațional „Ora de lectură”.

Vor fi organizate ateliere săptămânale de lectură și de scriere creativă, activități recreative organizate după cursuri, ne-a informat directorul şcolii, prof. dr Marius – Claudiu Pintilii.   

Implementarea proiectului pornește de la premisa că dezvoltarea competenței de lectură este esențială pentru dezvoltarea tuturor celorlalte competențe generale și specifice ale elevilor.

În această direcție, s-a urmărit crearea, în cadrul bibliotecii școlii, a unui spațiu adecvat pentru desfășurarea unor activități atractive de lectură.

Cu sprjinul financiar al Rotary Club Fălticeni (8500 de lei), a fost amenajată o sală de lectură pe placul elevilor, cu mobilier modular (măsuțe cu scaune) și fotolii tip puf. În plus, datorită susținerii Primăriei Fălticeni, fondul de carte al bibliotecii școlii a fost completat în ultimii doi ani cu volume captivante, menite să trezească interesul pentru lectură al copiilor.

„Lectura trebuie să reprezinte un proces continuu de învățare experiențială, de dezvoltare personală. În prezent, când cei mici sunt tot mai atrași de rețelele de socializare și de jocurile on-line, trebuie să identificăm soluții potrivite pentru a-i determina să citească de plăcere, nu din obligație.

Tocmai de aceea, la nivelul Școlii Gimnaziale „Ioan Ciurea” din Fălticeni, dorim să creăm contexte variate de învățare axate pe dezvoltarea competenței de lectură.

Le mulțumim partenerilor noștri de la Rotary Club Fălticeni și autorităților locale pentru susținerea unor astfel de proiecte educaționale atât de necesare pentru elevii noștri și pentru comunitatea fălticeneană în general”, a precizat prof. dr. Marius-Claudiu Pintilii.

About Author

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura