Centenar Eugen Dimitriu. Duminică, 1 octombrie 2023, ora 12.00, la Galeria Oamenilor de Seamă din Fălticeni.

Vineri, 27 mai 2022, la Centrul Cultural Grigore Vasiliu Birlic din Fălticeni a avut loc faza zonală a Festivalului – concurs național ”Voinicelul”, ediția a XVIII-a.

Manifestarea artistică a fost organizată la nivelul învățământului  preșcolar, la inițiativa și sub patronajul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, a inspectorului școlar pentru Educație Timpurie, prof. Daniela Răileanu.

Concursul urmărește descoperirea copiilor cu potențial artistic, promovarea și orientarea acestora pe filieră vocațională, valorificarea obiceiurilor,  tradițiilor și creațiilor artistice adecvate vârstei, precum și revigorarea activităților artistice la nivelul învățământului preșcolar.

La această ediție s-au înscris un număr de  71 formații artistice, respectiv, un număr de 260 preșcolari de la grădinițele cu program prelungit și program normal din Fălticeni, Grădinița Specială, precum și grădinițe din localitățile învecinate: Preutești, Baia, Cotu Băii,  Fântâna  Mare, Oniceni, Leucușești.

Au fost prezente formații la toate  cele patru secțiuni ale concursului: artă vocală, artă coregrafică, artă muzical-coregrafică, artă dramatică.

Prestațiile copiilor au fost apreciate având în vedere  accesibilitatea și specificul repertoriului, intonație, simț ritmic, dicție, interpretare, prezență scenică, text adecvat.

Un număr de  42 de formații au obținut premiul I și au fost promovate pentru faza județeană a concursului, care se va desfășura la Iulius Mall Suceava, în ziua de 10 iunie 2022.

Felicităm toți copiii participanți la concurs, cadrele didactice îndrumătoare, dar și părinții care au trăit emoții alături de micii artiști și le dorim mult succes în etapele următoare ale concursului.

Toți copiii au fost recompensați cu cadouri, sponsorizate de către Primăria Municipiului Fălticeni.

Informații furnizate de organizatorii zonali ai Festivalului – concurs național ”Voinicelul”, prof. Adriana Samson și prof. Zetu-Ungureanu Greta-Magda.

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: