Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Între 9 și 13 mai 2022 a avut loc o nouă mobilitate transnațională a elevilor și profesorilor din cadrul proiectului Erasmus+ URBES, la care Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni este partener, din anul 2019.

Delegația României a cuprins cinci elevi: Livadariu David, Stroevici Bogdan, Antinolfi Jonathan, Ciobanu Ștefan și Apopei Theodor, elevi în clasele a IX-a, a X-a și a XI-a. Ei au fost însoțiți de profesorii Ciocîrlan FLorin și Ignat Sorin, directorii adjuncți ai instituției.

Întâlnirea s-a desfășurat în Grecia, la Arta, la sediul 2nd Geniko Lykeio Arta, școala gazdă.

Programul a cuprins prezentarea posterelor și a materialelor realizate până acum de elevi, având ca temă analiza și propunerile de transformare a unei zone propuse pentru regenerare urbană.

Echipa României s-a oprit asupra unei zone centrale din oraș, foarte frecventată de pietoni și mașini, zona care delimitează aproximativ Autogara Ceztrans, Autogara Severin, Școala cu clasele I-VIII Ioan Ciurea, bazarul, fabrica de lapte și Penny Market.

Au fost prezentate: istoricul orașului și al zonei, o analiză SWOT asupra stadiului dezvoltării urbane, un sondaj de opinie realizat de elevi, cu subiecți din rândul colegilor, al profesorilor, al localnicilor, oamenilor de afaceri, reprezentanților autorităților, etc. și o colecție de idei izvorâte dintr-un exercițiu de brainstorming asupra posibilităților de îmbunătățire a situației locuirii în zonă.

Elevii au avut ocazia să admire și lucrările partenerilor, să participe la activități interactive, să viziteze orașul și împrejurimile, să cunoască îndeaproape sistemul educațional din Grecia și din celelalte două țări partenere – Italia și Turcia. Au legat prietenii și i-au invitat pe colegii lor și pe profesorii acestora la următoarea întâlnire, care va avea loc la Fălticeni, în octombrie.

About Author

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura