Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Autoritățile sanitare ale județului Suceava sunt în alertă după ce în Republica Moldova a fost depistat, în probele de apă, microbul care produce holera.

DSP Suceava le-a transmis medicilor de familie să monitorizeze cu atenție cazurile cu simptome specifice acestei boli. De asemenea, populația este sfătuită să pună accent pe păstrarea igienei și consumul de apă doar din surse sigure.

Având în vedere informarea primită din partea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile privind depistarea în probe de apă a vibrionului holeric în Republica Moldova, Direcția de Sănătate Publică a județului Suceava a luat următoarele măsuri: efectuează cu atenție sporită triajul epidemiologic în taberele de refugiați, verifică respectarea regulilor igienico – sanitare din aceste tabere, atenționează rețeaua medicală din teritoriu privind anunțarea imediată telefonică a cazurilor suspecte către Direcția de Sănătate Publică și recoltarea de probe biologice de la cazurile suspecte, pentru investigații de laborator.

Direcția de Sănătate Publică Suceava recomandă populației să consume apă de băut numai din surse controlate (autorizate), să respecte cu rigurozitate regulile de igienă privind spălarea mâinilor, precum și regulile privind igiena alimentelor înainte de consum, utilizând apa din surse controlate, să evite scăldatul în bălți/lacuri a căror apă este necontrolată”, se arată într-o declarație a purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, preluată de presa județeană.

About Author

%d blogeri au apreciat: