Centenar Eugen Dimitriu. Duminică, 1 octombrie 2023, ora 12.00, la Galeria Oamenilor de Seamă din Fălticeni.

În cadrul eforturilor pe care le face pentru asisgurarea necesarului de componente sanguine pentru unitățile medicale din județul Suceava, și nu numai, Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava a organizat o colectă mobilă la Spitalul Municipal Fălticeni.

Ideea acestei acțiuni a plecat de la disponibilitatea angajaților instituției medicale din Fălticeni de a veni în sprijinul Centrului Județean de Transfuzie Suceava, care în această perioadă funcționează pe stoc de avarie, după cum a afirmat public directorul Centrului de Transfuzii, medicul Maria Pilat.

Colecta mobilă a avut loc marți, 17 mai 2022.

După cum ne-a informat managerul spitalului, doctorul Vlad Morariu, angajații instituției s-au arătat foarte receptivi față de această inițiativă. Peste 30 dintre ei au donat sânge astăzi, iar o altă serie de angajați va face acest lucru în următoarea săptămână.

Lipsa resurselor sanguine a fost resimțită și la nivelul Spitalului Municipal, din această cauză în ultimele luni au fost amânate unele intervenții chirurgicale.

“Este o primă acțiune de acest fel, pe care o desfășurăm în colaborare de Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava, sub coordonarea doamnei doctor Maria Pilat.

Astăzi au donat sânge un număr de 38 de persoane din rândul angajaților, din toate categoriile profesionale, urmând ca săptămâna viitoare să doneze o altă serie de aproximativ 25 de persoane.

Având în vedere succesul de care s-a bucurat acțiunea de azi, am stabilit cu dna doctor Pilat să repetăm acest tip de inițiativă cel puțin de două ori pe an”, ne-a declarat managerul Spitalului Municipal Fălticeni, doctorul Vlad Morariu.

About Author

%d blogeri au apreciat: