Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Asociaţia Fălticeni Cultural vă invită să vizionați Filmul de prezentare al FITT BIRLIC în cadrul proiectului cultural ”Redescoperă România”, luni 22 august 2022, ora 22.30.
Invitați de onoare: Diana Jipa (vioară) și Ștefan Doniga (pian).

Proiecția va avea loc Curtea interioară a Colegiului ”Vasile Lovinescu”, Fălticeni, în cadrul celei de-a XII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru pentru tineret GR. V. Birlic organizat de Asociatia Falticeni Cultural.
Intrarea este liberă.

Documentarele culturale publicate online sub titlul „REDESCOPERĂ ROMÂNIA” reprezintă o formă originală și foarte actuală de promovare a valorilor românești. Conceptul seriei aparține pianistului Ștefan Doniga și violonistei Diana Jipa – doi muzicieni care formează cel mai activ ansamblu cameral românesc actual, cu peste 250 de concerte și recitaluri prezentate în ultimii ani în aproape 20 de țări de pe 4 continente.

Ideea a apărut ca reacție la restricțiile pandemice ale anului 2020 și din nevoia celor doi artiști de a își continua legătura cu publicul și cu muzica LIVE, devenind în scurt timp o veritabilă sursă de bucurie și încântare pentru numeroși iubitori de cultură, istorie, geografie, de muzică și de călătorii.

Astfel, cele peste 50 de materiale video produse sub diferite denumiri până în prezent avându-l pe compozitorul Mihai Toma ca director de imagine și sunet au însumat, în aproape doi ani de la publicarea online a primului film, peste 2.500.000 de vizualizări.
Materialele din ciclul „REDESCPERĂ ROMÂNIA” combină muzica de factură clasică, cinematografia documentară și turismul cultural într-o serie de producții care prezintă într-o manieră atractivă și foarte accesibilă câte o regiune geografică sau istorică, un județ, un oraș sau un obiectiv cultural, istoric, științific sau turistic românesc.

Bucuria descoperirii unor locuri minunate, a întâlnirii cu oameni valoroși, a muzicii interpretate LIVE în cele mai neașteptate locuri – de la piscuri de munte în adâncul minelor și de la castre romane la palate și castele – toate prezentate cu farmec și voie bună, au construit în scurt timp un format specific al acestor producții și o marcă inconfundabilă a celor doi protagoniști.

About Author

ByB.P.