Home ACTUALITATERegional Slujire arhierească la Mănăstirea Cămârzani cu prilejul hramului aşezământului monahal

Slujire arhierească la Mănăstirea Cămârzani cu prilejul hramului aşezământului monahal

by A.S.
0 comment

Joi, 8 septembrie 2022, la sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, și Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar, au slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Cămârzani, Protopopiatul Fălticeni, cu prilejul hramului așezământului monahal.

Primul locaș de cult ridicat în acest loc binecuvântat de Dumnezeu a fost biserica aflată sub ocrotirea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, construită în cea de-a doua jumătate a secolului al XIX-lea prin grija boierul Morțun.

În anul 1992, după o perioadă în care locașul de cult a fost schit și mai apoi biserică parohială, la inițiativa și cu implicarea Preasfinţitului Părinte Gherasim Putneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, mănăstirea a fost redeschisă, formându-se aici o importantă obște de maici.

Începând din anul 2000, prin demersurile și osteneala Preasfinţitului Părinte Gherasim Putneanul și a credincioșilor de atunci, a fost ridicată noua biserică așezată sub ocrotirea Născătoarei de Dumnezeu, primind hramul „Nașterea Maicii Domnului”.

VIDEO: NECULAI CHIRILOAIA

GALERIE FOTO

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705