Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Actorul Cuzin Toma, cunoscut publicului în rolul lui Firicel, din serialul “Las Fiebinţi”, alături de Asociația “Cuzin Toma – Dacă eu pot, poți și tu”, organizează în acest an prima ediţie a Festivalul de Artă “Film în Sat”.

Festivalul, demarat în această vară, va ajunge la Dolhasca, în perioada 23 -25 septembrie.

🎩Împreună cu actorul Cuzin Toma, avem multe de povestit, multe filme de văzut, actori și regizori de cunoscut. Plus o interacțiune de 1 la 1 cu artiștii preferați.

📍Așadar, SAVE THE DATE, pe 23,24 și 25 septembrie – stadionul “Laurențiu Străpuc”!

Avem și de mâncat, de băut, de cântat, dar și de dansat, iar intrarea este liberă, firește!

Iată și câteva dintre proiecțiile pe care le veți viziona:

👉#dogpoopgirl

👉Visul lui Adalbert

👉”Superman, Spiderman și Batman”

👉”Cai putere”

Musai, musai să vă aduceți și copiii! Lor le-am pregătit ateliere creative și interactive, de dans, de teatru și de percuție.

Și-apoi, pentru că ne place muzica bună, vă aducem Fanfara din Dolhasca, în prima zi de festival. Cele două seri vor fi energizate de Argatu’, renumit pentru colaboarea lui cu formația SubCarpați și de @dj.grim_ex!

Festivalul este organizat de Asociația “Cuzin Toma – Dacă eu pot, poți și tu”, proiectul fiind susținut de Ministerul Culturii și cu sprijinul celor din Consiliul Local și Primaria Dolhasca.

Veniți, da? 💪

„Film în sat” este un proiect de cultură ce-și propune să aducă mai aproape de sufletul omului filmele românești atât de apreciate la marile festivaluri internaționale, dar atât de rar văzute de publicul larg din România.

Pe lângă filmele mari premiate, festivalul aduce în mijlocul oamenilor filme de scurt metraj și filme de animație adresate tuturor vârstelor.

Demers cultural unic conceput de Cuzin Toma, unul dintre cei mai de seamă actori ai cotidianului, remarcabil interpret al unor roluri de film și teatru.

Oricat am fi de prinși în tumultul cotidian, tendința este să ne întoarcem la origini. Ne plac obiectele vintage, tânjim după o vacanță rurală unde cei mici pot vedea cum arată o fermă de animale, ne bucurăm de vastele câmpuri de rapiță și lavandă care dau bine în poze pe Instagram. Credem că e important să-i facem pe cei mici să aprecieze rădăcinile noastre, locul de unde vine, de altfel, seva artei.

Cei de la sat sunt obișnuiți cu toate acestea, dar le lipsește accesul la cultură. La cultură de calitate.

Vineri 23.09
Ora 17:00
Deschiderea Festivalului
Întâlnire cu actorul Cuzin Toma și invitații săi surpriză.
Ora 18:00
Recital de neuitat al Fanfarei din Dolhasca – o întâlnire sononă cu folclorul autentic.
Ora 19:30
Proiecție de film : 19:30
Proiecție de film : Visul lui Adalbert – regia: Gabriel Achim

Ora 21:00
Sesiune de întrebări și răspunsuri cu actorul Cuzin Toma și actorii din film.

Ora 21.30
Show LIVE marca Dj Grim Ex – cunoscut pe plan local, în județul Suceava, fălticeneanul s-a remarcat și pe piața națională, la festivaluri precum Electric Castle și Zile de Watra.

Sâmbătă 24.09
Ora 11:00
Ateliere de dans pentru copii

Ora 12:00
Ateliere de teatru pentru copii

Ora 13:00
Ateliere de percuție pentru copii

Ora 14:00
Cu muzica în surdină, e vremea de o pauză, la socializare la un pahar de vorbă și-o mâncare bună.

Ora 15:00
Proiecții filme de scurtmetraj: o retrospectivă a filmului românesc de scurtmetraj, realizat de criticul de film Irina – Margareta Nistor.

· “Superman, Spiderman sau Batman” – regia: Tudor Giurgiu
· „Călătorie la oraș” – regia: Corneliu Porumboiu
· „Cai putere” – regia: Daniel Sandu
· „Cadoul de Crăciun” – regia: Bogdan Mureșanu

Ora 17:00
Liber la dans și la distracție, alături de artiști locali.

Ora 19:00
Proiecție de film :
#DogPoopGirl” – regia: Andrei Huțuleac

Ora 21:00
Sesiune de întrebări și răspunsuri. Interacțiune 1 la 1 între public și invitați.

Ora 21:30
Concert cu Argatu’ – Renumit pentru colaborarea cu trupa Subcarpati, Andrei Argatu vine cu piese culese din cartier, produse intens cu folclor pur, românesc și servite, la cald, direct prin boxe. Energie să avem, că-n rest, le ducem pe toate.

Duminică 25.09

Ora 14.00
Spectacol de teatru – „O caut cu lumânarea” , adaptare după Ivan Turbincă, de Ion Creangă, în regia și interpretarea lui Răzvan Bănuț.

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: