Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni au organizat la începutul acestei săptămâni, luni, 26 septembrie, între orele 08.00 – 12.00 şi 17.00 – 21.00, o razie de amploare, scopul fiind creșterea gradului de siguranță publică, menținerea climatului de ordine și liniște publică, creșeterea gradului de siguranță rutieră, combaterea contrabandei cu produse accizabile și prevenirea și combaterea delictelor silvice.

În cadrul raziei și în baza informațiilor deținute și a probatoriului administrat au fost soluționate și mai multe cauze penale, fiind dispuse măsuri preventive față de autori,  identificate și indisponibilizate mai multe categorii de bunuri.

109 sancțiuni contravenționale aplicate, în valoare totală de 49.250 lei

 146 de persoane  legitimate

 138 de șoferi testaţi cu aparatul etilotest

 6 permise de conducere reţinute şi 5 certificate de înmatriculare ridicate

De asemenea, în cadrul raziei s-au desfășurat și activități de cercetare penală și asigurare a probatoriului în mai multe dosare penale, fiind dispusă și măsura reținerii pentru 24 de ore și încarcerarea în arestul IPJ Suceava față de trei bărbați pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

Au fost continuate cercetările, privind infracțiunile rutiere constatate în flagrant la data de 25 septembrie 2022 de către lucrătorii Compartimentului Rutier în localitatea Fălticeni, comise de către un bărbat din municipiul Fălticeni. S-a stabilit că șoferul avea o alcoolemie de 1,38 g/l alcool pur în sânge. Continuă urmărirea penală față de suspect pentru comiterea infracțiunile de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”. Față de suspect s-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore începând cu ora 15:15, fiind încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Suceava.

De asemenea, au fost continuate cercetările în cazul unui bărbat din Valea Bourei depistat de două ori în trafic la volanul unui autoturism, în martie şi septembrie, fără permis de conducere, iar a doua oară se afla în stare de ebrietate.   

Pe data de 29 martie 2022, ora 23:48, bărbatul de 49 ani, cu domiciliul în satul Valea Bourei, comuna Dolhești, a condus autoturismul pe DJ 208E, în satul Valea Bourei, fără a fi posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și având o alcoolemie de 1,36 %o gr/l alcool pur în sânge (proba I), respectiv 1,15 %o gr/l alcool pur în sânge (proba II). Totodată, la data de 24 septembrie 2022, ora 11:00, același bărbat a condus din nou un autoturism pe DJ 208E, în satul Valea Bourei, fără a fi posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Șoferul a fost încarcerat în Centrul Reținere și Arestare Preventivă Suceava.

Într-o situaţie similară se află şi un bărbat din Preuteşti, după ce a fost depistat a doua oară, pe 21 septembrie, conducând un autovehicul fără să deţină permis de conducere. În urma probatoriului administrat de lucrătorii Postului de Poliție Vulturești sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, față de suspect a fost dispusă prin ordonanță reținerea pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere„. S-a stabilit că la data de 14 decembrie 2021 suspectul a fost depistat de către lucrătorii SPR 12 Preutești conducând autoturismul pe DJ 208 în localitatea Preutești fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, la data de 21 septembrie 2022 a fost depistat din nou de către lucrătorii PP Vulturești conducând autoturismul  pe DJ 208 C în localitatea Valea Glodului comuna Vulturești, jud Suceava fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Șoferul a fost încarcerat în Centrul Reținere și Arestare Preventivă Suceava.

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: