Centenar Eugen Dimitriu. Duminică, 1 octombrie 2023, ora 12.00, la Galeria Oamenilor de Seamă din Fălticeni.

În această săptămână, Colegiul “Vasile Lovinescu” din Fălticeni găzduiește cea de-a treia mobilitate din cadrul proiectului educațional Erasmus+ “URBES” – Urban Regeneration and best Energy Saving for our Cities.

Sunt prezente delegațiile celor patru școli partenere, din România (Fălticeni), Grecia (Arta), Turcia (Kayseri) și Italia (Salerno), alături de reprezentanții Universității Pegaso – coordonatoarea proiectului.

Așa cum am aflat de la Isabella Colamarco, reprezentanta Pegaso Online University, scopul proiectului este de a elabora planuri pentru reabilitarea unor zone degradate sau zone vechi din orașele din care provin echipele de proiect. Aceste planuri se realizează prin contribuția participativă a elevilor, dar și prin antrenarea în acest demers și a cetățenilor, a factorilor de decizie și a mediului de afaceri.

Scopul este acela de a reabilita aceste spații și de a le transforma în spații utile comunității.

Proiectul a început în noiembrie 2019, însă activitățile stabilite inițial au fost afectate de pandemia Covid 19, fiind organizate online până în octombrie 2021, când s-a revenit la activitățile față în față.

Proiectul se va încheia în luna noiembrie a acestui an, în Italia. Atunci vor fi prezentate rezultatele cercetărilor echipelor din proiect.

GALERIE FOTO – FĂLTICENI ONLINE

Mai multe detalii despre derularea proiectului URBES puteți afla din interviul acordat publicației noastre de Isabella Colemarco, alături de profesoara Cristina Buta, coordonator de proiect din partea Colegiului “Vasile Lovinescu”, și inspectorul școlar general adjunct Gabriel Matei.

La deschiderea activităților mobilității din Fălticeni, luni, 10 octombrie 2022, au luat parte reprezentanții instituțiilor care susțin derularea proiectelor Erasmus+: Inspectoratul Școlar Județean Suceava (prin inspectorul general adjunct Gabriel Matei, fost director al Colegiului “Vasile Lovinescu”) și Primăria Fălticeni (reprezentată de administratorul public Alexandru Rădulescu).  

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: