Centenar Eugen Dimitriu. Duminică, 1 octombrie 2023, ora 12.00, la Galeria Oamenilor de Seamă din Fălticeni.

Echipa de futsal a Clubului Sportiv Școlar “Nicu Gane” Fălticeni a obținut o victorie importantă în Campionatul Național UNDER 19.

Echipa pregătită de profesorii Marcel Irimie și Adrian Dănilă a învins-o cu 7-5 pe Viitorul Darabani, principala contracandidată la obținerea locului al doilea care asigură calificarea în Liga Elitelor.

După prima repriză, cele două echipe se aflau la egalitate, cu gol egalizator reușit de Darabani în ultimele 20 de secunde. Mai mult decât atât, oaspeții au avut apoi avantaj de două goluri (1-3). Fălticenenii au răsturnat calculele celor din Darabani cu 4 goluri consecutive, apoi au condus partida până la final, ultimul gol fiind marcat cu 10 secunde înainte de încheierea timpului regulamentar.

Golurile celor de la “Nicu Gane” au fost marcate de: Simiraș (4 reușite), Pintilie, Iacobuță și Pîslariu.

„Nicu Gane” a avut pe teren următorii jucători:  Vornicu, Sandu, Lazăr, Simiraș, Grigorașel, Iacobuță, Oprișanu, Pîslariu, Onuțu, Danila, Manolache, Titi, Scheuleac, Pintilie, Olaru.

LocEchipaMVEIGol+/-Pct
1.ACS Futsal Ceahlăul Piatra Neamț541053-94413
2.CN Nicu Gane Fălticeni641139-211813
3.CSO Viitorul Dărăbani530223-2129
4.ACS Mausoleul Mărăşeşti610518-43-253
5.LPS Suceava610519-58-393

Echipa mai are de disputat două meciuri în sezonul regular, ambele pe teren propriu, la începutul anului 2023, cu LPS Suceava și cu liderul Ceahlăul Piatra Neamț. Așadar, fălticenenii sunt la mâna lor pentru a fi siguri de participarea pentru a doua oară în Liga Elitelor.

 “Această victorie este cea mai frumoasă recompensă pe care o poate oferi o echipă spectatorilor. O victoria a celor care au crezut până la sfârșit în șansa lor. Au revenit de la 1-3, au jucat futsal și au câștigat. Adevărații luptători au crezut că pot reveni, chiar dacă astăzi totul a fost contra lor. S-a demonstrat încă o dată că victoria se obține doar pe parchet nu prin metode de inimidare din alte vremuri. Mai avem două jocuri în care sperăm să păstrăm aceeași notă iar la final să ne calificam în Liga Elitelor”, a declarat antrenorul Marcel Irimie.

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: