Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Vineri, 25 noiembrie 2022, biserica de lemn „Sfinții Mari Mucenici Mercurie și Ecaterina” din Rădășeni și-a sărbătorit hramul.

În mijlocul credincioșilor s-a aflat, cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

În biserica parohială, ierarhul a săvârșit a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, alături  de un sobor de preoți și diaconi.

Informații detaliate despre evenimentul religios din comuna Rădășeni puteți afla din articolul publicat pe pagina Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

“Biserica Sfinţii Mercurie şi Ecaterina, monument istoric din satul Rădăşeni, judeţul Suceava, este una dintre cele mai frumoase biserici de lemn din Moldova şi chiar din ţară. 

După tradiţie, biserica a fost construită de Ştefan Tomşa între anii 1611 şi 1622., din bârne de brad, iar bătrânii spun că lemnul ar fi fost obţinut din tăierea copacilor aflaţi chiar în acel loc.

Video: Neculai Chiriloaia

Galerie foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

About Author

By B.P.

%d blogeri au apreciat: