Home ACTUALITATE Schimbări în acordarea ajutorului de încălzire și a altor ajutoare sociale

Schimbări în acordarea ajutorului de încălzire și a altor ajutoare sociale

by Fălticeni Online
0 comment

Printr-o Ordonanță de Urgență publicată în Monitorul Oficial în cursul săptămânii recent încheiate (OUG 12/2023), s-a stabilit modificarea sau corectarea unor reguli ce țin de o serie de ajutoare sociale și alocații.

Schimbările vizează ajutoarele pentru perioada sezonului rece destinate persoanelor vulnerabile, alocația pentru susținerea familiei, dar și ajutoarele sociale ce se calculează în raport cu indicatorul social de referință (ISR).

În cazul ajutorului de încălzire a locuinței și a suplimentului pentru energie, majorările de drepturi de natură socială, precum și cele salariale prevăzute de OUG nr. 168/2022 și majorarea salariului minim brut pe țară la 3.000 de lei nu se iau în calcul, în perioada rămasă a sezonului rece noiembrie 2022 – martie 2023, la stabilirea ajutorului pentru încălzirea locuinței și suplimentului pentru energie.

Se modifică și Legea nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, în sensul corelării cu noua structură a anului școlar (înlocuirea semestrelor cu module), astfel încât să fie posibilă verificarea condiției de menținere a dreptului la această alocație legată de absențele nemotivate înregistrate de copiii din familiile care beneficiază de ea.

De asemenea începând cu drepturile lunii martie 2023, beneficiile de asistență socială raportate la valoarea ISR se rotunjesc la leu în favoarea beneficiarilor, dacă din calcul rezultă fracțiuni în bani.

Vor fi modificări și în ceea ce privește alocația pentru copii și indemnizația de creștere.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705