Home Educație Experiență profesională pentru personalul Grădiniței Speciale din Fălticeni în instituții de învățământ din Franța

Experiență profesională pentru personalul Grădiniței Speciale din Fălticeni în instituții de învățământ din Franța

by A.S.
0 comment

Un grup de cadre didactice și personal auxiliar de la Grădinița Specială Fălticeni s-a deplasat în Franța, în perioada 4-10 martie 2023, pentru a participa la activitățile proiectului “Perfecționarea personalului din învățământul special din județul Suceava în instituții similare din străinătate”.

Proiectul este finanțat prin Programul Erasmus+ al Uniunii Europene, iar beneficiar este un consorțiu coordonat de Consiliul Județean Suceava, din care fac parte: Centrul Școlar de Educație Incluzivă Suceava; Grădinița Specială Fălticeni; Liceul Tehnologic Special Bivolărie; Școala Gimnazială Specială „Sf. Stelian” Rădăuți; Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Sf. Andrei” Gura Humorului; Școala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc.

Partenerul francez în acest proiect (în calitate de organizație primitoare) este Liceul Robert Buron, LAVAL, departamentul Mayenne din Franța. Activitățile găzduite de Liceul Robert Buron și Colegiul Jacques Monod, de tip observare la locul de muncă (job shadowing), s-au desfășurat după un program bine stabilit, atractiv, diversificat, interactiv.

De la Grădinița Specială Fălticeni au participat la mobilitate următoarele cadre didactice: Lupașcu Gabriela, Lemni Cristina, Roibu Brîndușa, Răileanu Monica, Pricop Daniela.

„Cunoștințele dobândite vor contribui la creșterea calității actului instructiv-educativ-terapeutic, în relația cu preșcolarii înscriși în Grădinița Specială Fălticeni, familiile acestora și comunitatea locală.

Prin desfășurarea acestui proiect se urmărește promovarea valorilor incluziunii și diversității, a toleranței și a participării democratice, precum și sprijinirea dezvoltării profesionale a cadrelor didactice, a directorilor și a altor categorii de personal din unitățile de învățământ special, promovarea utilizării noilor tehnologii și a metodelor inovatoare de predare, sprijinirea schimbului și a transferului de bune practici în materie de predare și de dezvoltare a școlilor.

Mulțumim pe această cale Consiliului Județean Suceava pentru oportunitate și sprijinul oferit, Primăriei orașului Laval, precum și doamnei Francoise Marchand”, ne-au transmis reprezentanții Grădiniței Speciale Fălticeni.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705