Home Personalitati Falticenene Pilduitor chip al unui profesor de vocație – Mioara Gafencu

Pilduitor chip al unui profesor de vocație – Mioara Gafencu

by Fălticeni Online
0 comment

Un articol de: † Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor – 24 Martie 2022

Ce cuvinte pot fi rostite ori scrise pentru un profesor de limba și literatura română, pentru un scriitor și monograf dintre cei mai prețioși pe care Florența românilor îi are în custodie?

Doamna Mioara Gafencu, care și‑a dăruit cea mai mare parte a vieții și misiunii ei orașului Fălticeni, încrustat deja în istoria culturii și literaturii române, reprezintă un reper pentru locul în care a trăit începând cu anul 1959, dar și pentru ținutul Sucevei, de la un capăt la altul, pentru învățământul preuniversitar și pentru iubitorii de literatură și frumos.

Mioara Gafencu s‑a născut la Cârlibaba, în a doua zi a începutului de primăvară din anul 1937, într‑unul dintre cele mai frumoase locuri, aflat la granița dintre Țara Fagilor și voievodatul celor care au descălecat în Moldova în anul 1359. După studiile Școlii Pedagogice și ale Facultății de Filologie a Universității ieșene și‑a început cariera didactică la Fălticeni, activând, mai întâi, la școala din Șoldănești și apoi la Liceul Nicu Gane, devenit, peste ani, Colegiul Național.

Citeşte articolul integral pe pagina web a publicaţiei Ziarul Lumina

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705