Joi, 21.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru remedierea unor defecţiuni pe str. Plt. Ghiniță, nr.31. Vor fi afectaţi consumatorii de pe străzile: Plutonier Ghiniță, Plugari, 2 Grăniceri (parțial), Cap. Diaconița (parțial), Humorului, Spital Fălticeni (Secția TBC), Romfour, Hotel Angel Sofia, OMV Petrom, Lidl, Service Todirică, Dasti, Ultimul Leu, Alevia.

Începând cu data de 23 iunie, Legea nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice va suferi modificări, odată cu intrarea în vigoare a Legii 176/2023.

Cadrul legal al arborării drapelului și intonării imnului național a fost modificat printr-o lege promulgată marți, iar începând de vineri, vor intra în aplicare reglementări detaliate care vizează respectul cetățenilor față de drapelul și imnul României. Printre noile măsuri se regăsește interdicția de a adăuga inscripții și simboluri neautorizate pe drapelul României, cu excepția celor prevăzute de lege, precum și obligația participanților la intonarea imnului de a cânta sau a păstra tăcerea în semn de respect.

Orice formă de arborare a drapelului României care se abate de la dimensiuni, modele sau intensitatea culorilor stabilite prin lege, sau care se află într-o stare necorespunzătoare, va fi sancționată cu amendă cuprinsă între 500 și 1.500 de lei.

În plus, autoritățile și instituțiile publice care nu vor arbora drapelul României sau vor intona imnul național folosind un text sau o partitură diferită de cele stabilite prin lege, se expun la amenzi în valoare de 2.500 până la 5.000 de lei.

About Author

%d blogeri au apreciat: