Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Actualizare ora 22.52

În urma ploilor torentiale, pompierii militari ai Detașamentului Vatra Dornei si lucratorii SVSU Panaci au intervenit, în această seară, pe raza satului Coverca (comuna Panaci).

Cu ajutorul autospecialelor si al motopompelor, pompierii militari au evacuat apa dintr-o casa de locuit.

De asemenea, în urma unui apel pe 112, salvatorii au intervenit pentru evacuarea unei persoane, surprinsă de viitura produsă pe pârâul Călimănel, pe raza aceleiași localităţi.

Patru pompieri militari, cu accesoriile din dotare, au ajuns la faţa locului, unde un bărbat de 72 de ani a rămas izolat într-o anexă gospodărească înconjurată de ape.

Salvatorii au asigurat persoana şi au adus-o într-o zonă de siguranţă. Barbatul a fost monitorizat din punct de vedere medical, iar starea lui era bună şi nu a necesitat transportul la spital.

Actualizare ora 20.08

Până la această oră, pompierii militari au avut 27 de intervenții pentru evacuarea apei în municipiul Câmpulung Moldovenesc și 2 intervenții în localitatea Sadova, din curți, beciuri, subsoluri și demisoluri ale unor gospodarii și ale unor operatori economici.

Actualizare ora 19.45

Conform avizării managerului infrastructurii feroviare – CFR SA, s-a reluat circulația trenurilor de călători cu viteză redusă, între stațiile Pojorâta și Câmpulung Moldovenesc. Toate trenurile ce vor tranzita acest segment de linie vor înregistra întârzieri.

De asemenea, sunt posibile întârzieri si ale altor trenuri, ca urmare a asigurării legăturilor pentru călătorii din trenurile afectate.

——————————————-

Actualizare ora  18.00

Pasagerii trenurilor IR 12830 și IR 12832 afectate de aluviuni vor fi transportați cu mijloace auto între stațiile Pojorâta – Sadova și retur, urmând să își continue călătoria către destinații cu trenurile puse suplimentar în circulație.

Pasagerii acestor trenuri vor primi produse preambalate și apă în stațiile Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

Actualizare ora 17.45

Trenul IR 1830 a fost dirijat in condiții de siguranța in Gara din comuna Sadova (150 persoane).

Pentru trenul IR 1832, cu 4 vagoane, aproximativ 250 calatori, blocat ca urmare a aluviunilor care au afectat locomotiva si primul vagon, s-au dispus următoarele măsuri: a fost alocată o locomotiva care a preluat ultimele 3 vagoane in care au fost relocați toți călătorii, acestea fiind redirecționate in Gara din comuna Pojorata.

La fata locului se acționează cu o autospeciala de prima interventie si comanda, un ATPVM, două Microbuze ISU, două ambulante SAJ, lucrători CFR, lucrători de la Direcția Silvică, SVSU Pojorata si SVSU Sadova.

Niciun călător nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

La acest moment se lucrează pentru degajarea aluviunilor si punerea in circuit a locomotivei si vagonului afectat.

Pentru relocarea călătorilor s-a luat in calcul de către CFR Călători punerea la dispoziție a unui număr de trei autocare de transport de capacitate mare.

Sursa: ISU Suceava

Știrea inițială:

Pe fondul ploilor torențiale, în Dispeceratul pompierilor militari s-au înregistrat mai multe apeluri pe 112, din zona municipiului Câmpulung  Moldovenesc, care au anunțat inundații în gospodariile populației, ne-a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, maiorul Alin Găleată.

De exemplu, în jurul orei 16, pompierii militari au intervenit cu autospeciale si motopompe pentru evacuarea apei din 6 curți si un beci.

De asemenea, între localitățile Pojorâta și Sadova, două trenuri de calatori în care se aflau aproximativ 450 de persoane au staționat din cauza aluviunilor căzute de pe versant. Mai multe echipamente de intervenție ale ISU Suceava au fost trimise în zonă pentru îndepărtarea efectelor ploilor torențiale. Compania CFR a anunțat că circulaţia trenurilor IR 12830 şi IR 12832 Galați–Cluj Napoca şi retur este întreruptă.

CFR Călători informează că în cursul acestei după – amiezi, 5 iulie a.c, din cauza aluviunilor dintre staţiile Pojorâta – Câmpulung Moldovenesc, circulaţia trenurilor IR 12830 şi IR 12832 Galați–Cluj Napoca şi retur este întreruptă.

În acest moment, trenul IR 12830 staţionează în staţia Sadova, iar trenul IR 12832 staţionează în linie curentă între staţiile Pojorâta – Câmpulung Moldovenesc.

În funcție de evoluția situației, sunt posibile și alte decalări ale orariilor trenurilor. 

În zonă a fost anunțată și prezența prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan.

La ora 14.40 a fost emisă alertă Cod roșu pentru zonele localităților Câmpulung Moldovenesc, Frumosu, Sadova. Au fost averse torențiale abundente, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. În zona avertizată s-au acumulat cantități de peste 40 l/mp.

Vă reamintim că, până la ora 23:00, pentru județul Suceava, este valabilă o atenționare meteorologică Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și averse torențiale.

Administrația Națională de Meteorologie a prognozat că vor fi averse torențiale, descărcări electrice și grindină de medii dimensiuni. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50l…70/mp.

About Author

%d blogeri au apreciat: