Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) aşteaptă promulgarea unui proiect de lege care va permite încheierea proceselor-verbale de constatare a contravențiilor și aplicarea amenzilor și în format electronic.

Această schimbare va afecta domenii precum serviciile poştale, audiovizualul şi drepturile consumatorilor în contractele cu profesioniştii. Potrivit propunerii, reprezentanții ANCOM vor putea încheia procesele-verbale în format electronic, ca excepție de la prevederile OG 2/2001.

Esența schimbărilor propuse este că procesul-verbal, în forma sa electronică, va putea fi semnat de către agentul constatator cu semnătură electronică calificată. Astfel, procesul-verbal în format electronic va avea aceeași valabilitate juridică ca și cel în format fizic.

Procesul-verbal va putea fi încheiat mai rapid și eficient, eliminând necesitatea întocmirii și prelucrării manuale a documentelor fizice. De asemenea, încheierea în format electronic va permite o mai bună gestionare a informațiilor și un acces mai ușor la dosarele contravenientului, îmbunătățind astfel procesul de monitorizare și control al respectării legislației. Totodată, utilizarea semnăturii electronice calificate va oferi o garanție suplimentară cu privire la autenticitatea și integritatea procesului-verbal.

About Author

%d blogeri au apreciat: