Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Ministerul Mediului a instituit oficial, prin ordinul 1802/2023, simbolul ce va apărea pe etichetele ambalajelor primare nereutilizabile ce fac obiectul garanției de returnare, conform noilor reglementări stabilite.

Noul simbol oficial al SGR va fi aplicat direct pe ambalajul sticlelor, pe eticheta produsului sau pe o etichetă suplimentară, în funcție de caz. Acesta trebuie să fie vizibil, ușor de citit, rezistent și nu trebuie să se suprapună cu alte elemente grafice de pe ambalaj sau etichetă.

Începând cu data de 30 noiembrie 2023, Sistemul de Garanție Returnare (SGR), un sistem unic la nivel național, devine obligatoriu pentru toți producătorii și comercianții din România.

Comercianții vor fi obligați să perceapă o garanție de 50 de bani pentru fiecare sticlă ambalată și vor avea responsabilitatea de a returna această sumă clienților.

Pentru a recupera suma plătită ca garanție, consumatorii și utilizatorii finali vor putea returna ambalajele SGR în orice punct de colectare de pe teritoriul României, indiferent de locul unde au achiziționat produsul ambalat, fără a fi condiționați de prezentarea bonului fiscal pentru a primi banii înapoi.

About Author

%d blogeri au apreciat: