Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Autoritățile judiciare din Suceava au efectuat o percheziție domiciliară la sediul unei societăți comerciale pe data de 10 iulie, în cadrul unei anchete privind falsificarea de fișe medicale necesare obținerii sau preschimbării permiselor de conducere.

Echipa poliției Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Suceava, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, a executat un mandat de percheziție la imobilul unde funcționa societatea comercială vizată, specializată în eliberarea de fișe medicale necesare obținerii sau preschimbării permiselor de conducere.

În urma percheziției domiciliare, autoritățile au descoperit și confiscat 295 de fișe medicale parafate și semnate în alb de către medici, precum și 427 de fișe medicale completate și semnate de diferite persoane, alături de alte documente relevante pentru anchetă, cum ar fi contractele individuale de muncă ale medicilor implicați și fișele de post corespunzătoare.

Investigațiile preliminare au indicat faptul că persoanele care solicitau eliberarea fișelor medicale pentru obținerea sau preschimbarea permiselor de conducere nu beneficiau de consultații medicale specializate, ci doar de evaluări oftalmologice. Există suspiciuni serioase cu privire la autenticitatea și veridicitatea informațiilor consemnate în aceste fișe medicale. Conform descoperirilor, examinările medicale menționate în fișele medicale nu ar fi fost realizate în realitate de către medicii care activează în cadrul societății în cauză.

De asemenea, s-a constatat că, după efectuarea examinărilor oftalmologice, persoanele vizate așteptau aproximativ 10 minute înainte de a primi fișele medicale. Ancheta în acest caz este în curs de desfășurare sub conducerea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Compartimentul de Investigare a Criminalității la Regimul Fondurilor Publice și a Corupției din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava supraveghează activitățile desfășurate în cadrul dosarului penal, care vizează săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Poliţiştii au transmis că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă obișnuită a procesului penal, conform Codului de Procedură Penală, și are drept scop crearea cadrului procesual pentru administrarea probatoriului. Această acțiune nu poate, în nicio circumstanță, încălca principiul prezumției de nevinovăție.

About Author

%d blogeri au apreciat: