Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: Vineri, 29 septembrie 2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru remedierea unor defecțiuni pe str. Pleșești Gane.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Suceava a fost pus în alertă în această seară, după ce fenomenele meteorologice violente au lovit județul cu putere. Până la ora 21.27, în dispeceratul integrat ISU – SAJ Suceava s-au înregistrat peste 40 de apeluri de urgență la numărul unic 112.

Incendii provocate de trăsnet direct, au izbucnit în localitățile Dorna Candrenilor, Vicovu de Sus și Dărmănești, solicitând intervenția rapidă a echipajelor de pompieri militari și lucrători SVSU.

Localitățile Siret, Vatra Dornei, Volovăț, Frumosu, Dorna Arini, Neagra Șarului, Todirești, Fântâna Mare, Cumpărătura, Hânțești, Suceava, Udești, Chiril, Mălini și Mereni au fost afectate de copaci căzuți pe carosabil sau în gospodării.

Pompierii au organizat misiuni de recunoaștere și intervenție în puncte cheie ale zonelor afectate.

Cabluri electrice rupte și crengi de copaci prăbușite pe șosele și străzi în mai multe localități. Localnicii au sunat la dispeceratul de urgență pentru a semnala pericolele și pentru a solicita sprijin.

Furtuna a creat probleme și în Fălticeni. Elementele de construcție de pe acoperișul unui bloc de pe strada Ana Ipătescu s-au desprins, provocând pagube materiale pe o suprafață de aproximativ 25 de metri pătrați.

Poliția Locală Fălticeni a raportat un număr în creștere de apeluri la dispeceratul pentru urgențe. Copaci căzuți, bucăți de azbest căzute peste mașini și panouri publicitare smulse de vânt și căzute pe carosabil au creat o situație de risc în oraș.

Pompierii militari și lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile afectate s-au mobilizat pentru a interveni în sprijinul populației. Misiunile de recunoaștere și intervenție au devenit o prioritate pentru a limita pagubele și a asigura siguranța cetățenilor.

În plus, echipajele de intervenție ale furnizorului de energie electrică au fost mobilizate pentru a face față solicitărilor primite în urma manifestărilor fenomenelor meteorologice.

About Author

%d blogeri au apreciat: