Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Autoritățile sucevene continuă acţiunile împotriva transportului ilegal de material lemnos. În zona Fălticeni, o astfel de acţiune s-a încheiat cu confiscarea unui ansamblu de vehicule și cherestea în valoare de peste 50.000 lei.

Eforturile polițiștilor sunt concentrate pe prevenirea și descurajarea activităților ilegale din acest domeniu, cu rezultate notabile.

Pe 5 august 2023, la ora 00:05, polițiștii din Vadu Moldovei (SPR 1) au identificat în trafic un ansamblu rutier. Este vorba despre o autoutilitară ce tracta o semiremorcă acoperită. Observând modul de deplasare și mirosul de rășină, s-a ridicat suspiciunea că vehiculul transportă cherestea fără documentele specifice. O verificare în aplicația Sumal.control a confirmat lipsa unui aviz valabil.

Polițiștii au oprit ansamblul rutier în trafic. Au constatat că era condus de un bărbat de 44 de ani din Sadova, judeţul Suceava. Acesta a declarat că transportă cherestea și a prezentat un aviz electronic pentru 53,667248 metri cubi de cherestea rășinoase. Verificări ulterioare au dezvăluit că acest aviz a fost creat și modificat ulterior pentru a acoperi transportul în timp real.

Investigațiile au relevat faptul că vehiculul transporta efectiv 56,325 metri cubi de cherestea tivită rășinoase, provenind fără documente legale. În conformitate cu prevederile legale, polițiștii s-au sesizat cu privire la infracțiunea de transport ilegal al materialelor lemnoase

Ansamblul rutier, în valoare de 30.000 euro, a fost indisponibilizat și sigilat în curtea depozitului special al IPJ Suceava. Materialul lemnos, în volum de 56,325 metri cubi și valoare de 52.100 lei, a fost confiscat și predat la Ocolul Silvic Dolhasca.

Polițiștii îndeamnă la respectarea legislației în domeniul silvic și anunță că acțiunile de combatere a infracțiunilor de acest gen vor continua în viitor, cu scopul de a identifica și sancționa pe cei care încalcă normele legale în vigoare.

About Author

%d blogeri au apreciat: