Joi, 21.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru remedierea unor defecţiuni pe str. Plt. Ghiniță, nr.31. Vor fi afectaţi consumatorii de pe străzile: Plutonier Ghiniță, Plugari, 2 Grăniceri (parțial), Cap. Diaconița (parțial), Humorului, Spital Fălticeni (Secția TBC), Romfour, Hotel Angel Sofia, OMV Petrom, Lidl, Service Todirică, Dasti, Ultimul Leu, Alevia.

Lupta împotriva dependenței de alcool și rolul preotului în prevenirea și vindecarea sufletului și trupului.

În cadrul Centrului Social al Parohiei Sfântul Ilie – Suha Mălini a avut loc o întâlnire a preoților din Protopopiatul Fălticeni. Organizată sub forma unui atelier de lucru, întâlnirea a abordat o temă de interes și actualitate, dependența de alcool. “Bunavoință și dorința de vindecare, Dependenţa de alcool – o boală a sufletului şi a trupului”.

Detalii despre acest eveniment au fost publicate de Preotul Pavel Norocel, de la Parohia Sfântul Ilie – Mălini, pe portalul oficial al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Atelierul a fost susținut de către PC. Pr. Iulian Negru, un expert recunoscut în domeniul adicțiilor în cadrul Arhiepiscopiei Iașilor. Sub moderarea Părintelui Protoiereu Adrian Dulgheriu, la întâlnire au participat atât persoane afectate de dependențe, cât și preoți din parohiile Protopopiatului Fălticeni

Obiectivul este formarea preoților pentru a oferi sprijin și consiliere persoanelor aflate în această luptă dificilă.

Pe durata a peste cinci ore de discuții și interacțiuni profunde, subiectele legate de impactul consumului de alcool au fost analizate în detaliu.

Tematicile acoperite au inclus concepte teoretice variate, cu o atenție specială acordată rolului crucial al preotului în activitățile de prevenire și intervenție în cazurile de consum abuziv de alcool.

About Author

%d blogeri au apreciat: