Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

În cursul lunii august 2023, polițiștii judiciariști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava au desfășurat o serie de operațiuni de localizare și capturare a persoanelor urmărite la nivel internațional.

Activitățile au fost desfășurate în contextul unei dinamici crescute a cetățenilor români care se întorc în țară din străinătate. Identificarea persoanelor urmărite în baza mandatelor europene de arestare emise de autorități străine a fost o prioritate. Un accent deosebit a fost pus pe persoanele urmărite ca urmare a plecărilor voluntare de la domiciliu. O atenție specială a fost acordată minorilor care au părăsit domiciliul fără acordul părinților sau aparținătorilor.

În luna august 2023, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale – IPJ Suceava au pus în aplicare nu mai puțin de 15 mandate și sentințe de arestare sau de executare a pedepsei. În plus, au reușit să identifice și să localizeze 10 persoane urmărite la nivel internațional în temeiul legii.

Unul dintre cazurile notabile a fost înregistrat pe 10 august 2023. Polițiștii SIC Suceava – Urmăriri au depistat și reținut un bărbat căutat la solicitarea I.P.J. Brăila. Acesta avea pe numele său două mandate europene de arestare emise de autoritățile din Italia. El fusese condamnat la o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de exploatarea prostituției, vătămare corporală și tăinuire. Bărbatul a fost prezentat procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Într-un alt caz, pe data de 21 august 2023, polițiștii SIC – Urmăriri, cu sprijinul polițiștilor Postului de poliție Baia, au localizat și identificat un bărbat urmărit la nivel internațional în comuna Baia, județul Suceava.

Acesta era urmărit internațional la cererea autorităților judiciare din Austria și avea pe numele său un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunilor de „participare la o grupare infracțională” și „jaf organizat sau jaf armat” conform Codului penal austriac.

Bărbatul a fost reținut și prezentat procurorului de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, apoi introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

About Author

%d blogeri au apreciat: