Întreruperea furnizării apei în Fălticeni: vineri, 22.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru realizarea unui branșament pe str. Ana Ipătescu. Vor fi afectaţi consumatorii de pe strada Ana Ipătescu (parțial), Muncii, Plt. Iordache. Unități: Magazin ”Roxana”.

Guvernul a adoptat recent modificări la normele Codului Rutier. Conform acestor schimbări, plăcuțele de înmatriculare eliberate de primării vor fi formate exclusiv din cifre, renunțându-se la combinațiile tradiționale de litere și cifre.

În plus, normele referitoare la numerele de înregistrare locală ale vehiculelor lente, recunoscute prin culorile galbene, vor rămâne neschimbate în ceea ce privește paleta de culor. Abrevierile denumirilor localităților vor fi înlocuite cu indicative formate din cifre. Alegerea acestor indicative va fi efectuată ulterior prin ordin emis de către ministrul afacerilor interne.

Schimbările se aplică vehiculelor precum tramvaiele, troleibuzele, mopedele, mașinile și utilajele autopropulsate utilizate în construcții, agricultură, silvicultură, precum și tractoarele care nu necesită înmatriculare, împreună cu vehiculele cu tracțiune animală, care vor fi înregistrate de către consiliile locale.

Pe lângă aceste modificări, documentul propune ca plăcuțele de înmatriculare ale autovehiculelor înregistrate la Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Protecție și Pază și, după caz, la Serviciul Român de Informații, să fie compuse din abrevierea denumirii instituției, scrisă cu litere majuscule, și un număr de ordine specific.

Vechile numere de înmatriculare vor rămâne valabile până la momentul radierei autovehiculelor care le folosesc.

About Author

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: