Joi, 21.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru remedierea unor defecţiuni pe str. Plt. Ghiniță, nr.31. Vor fi afectaţi consumatorii de pe străzile: Plutonier Ghiniță, Plugari, 2 Grăniceri (parțial), Cap. Diaconița (parțial), Humorului, Spital Fălticeni (Secția TBC), Romfour, Hotel Angel Sofia, OMV Petrom, Lidl, Service Todirică, Dasti, Ultimul Leu, Alevia.

Normele pentru acordarea biletelor de tren cu 90% reducere pentru studenți, publicate în Monitorul Oficial

Guvernul României a adoptat recent măsuri semnificative pentru a sprijini studenții din țară, publicând normele care permit acordarea de reduceri la biletele de tren.

Potrivit noilor norme, studenții români care învață în țară vor beneficia de o reducere de 90% a costului călătoriei cu trenul. Această decizie vine după o serie de dispute publice între organizațiile studențești și operatorii feroviari, care au refuzat inițial să acorde reduceri studenților.

Normele metodologice asociate acestor măsuri au intrat în vigoare imediat după publicarea hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial. Astfel, studenții cu vârsta de până în 30 de ani, înmatriculați la instituții de învățământ din țară, vor putea beneficia de această reducere la toate categoriile de trenuri și la clasa a II-a.

Studenții români care urmează cursuri la universități din afara țării vor putea beneficia de o reducere de 50% din costul călătoriilor cu trenul.

Un alt aspect important al noilor norme este acordarea gratuității la transportul feroviar, clasa a II-a, pentru studenții cu cel puțin un părinte decedat, cei din centrele de plasament sau cei dați în plasament familiei extinse, asistenților maternali sau unor substituenți.

Pentru a beneficia de aceste avantaje, studenții trebuie să prezinte legitimația de student eliberată de instituția de învățământ, vizată și cu mențiunea privind dreptul la reducere sau gratuitate. În cazul studenților români care învață în străinătate, aceștia trebuie să prezinte cardul sau carnetul de student, împreună cu o traducere legalizată a acestuia.

Până la data de 30 noiembrie, studenții vor putea să folosească vechile legitimații, vizate pentru anul universitar anterior.

În ceea ce privește călătoria cu metroul, studenții trebuie să fie pregătiți să prezinte legitimația pentru reducere ori gratuitate, actul de identitate sau pașaportul ori permisul de ședere.

Aceste măsuri vin după o serie de dispute între studenți și operatorii de transport feroviar cu privire la aplicarea reducerilor. Aceste neînțelegeri au pornit de la faptul că, inițial, Legea învățământului superior nu avea norme de aplicare. Guvernul a intervenit pentru a rezolva problema și pentru a asigura că studenții beneficiază de reducerile cuvenite.

About Author

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: