Joi, 21.09.2023, între orele 08:00 – 15:00, pentru remedierea unor defecţiuni pe str. Plt. Ghiniță, nr.31. Vor fi afectaţi consumatorii de pe străzile: Plutonier Ghiniță, Plugari, 2 Grăniceri (parțial), Cap. Diaconița (parțial), Humorului, Spital Fălticeni (Secția TBC), Romfour, Hotel Angel Sofia, OMV Petrom, Lidl, Service Todirică, Dasti, Ultimul Leu, Alevia.

Operațiuni preventive ale IPJ Suceava: 474 sancțiuni aplicate și 65 de permise reținute într-un weekend de acțiuni rutiere

Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava a organizat o serie de acțiuni preventive și reactive în weekend-ul trecut. Acestea au fost direcționate în principal spre reducerea accidentelor rutiere cauzate de viteza excesivă și consumul de alcool la volan.

În perioada 16 – 17 septembrie 2023, între orele 07:00 – 12:00 și 16:00 – 20:00, polițiștii rutieri din cadrul IPJ Suceava, împreună cu formațiunile rutiere din același cadru, au desfășurat ample operațiuni de control și prevenire a abaterilor în trafic.

Sancțiuni contravenționale

În cadrul acestor acțiuni, au fost aplicate nu mai puțin de 474 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 245.115 lei. Cea mai frecventă încălcare a fost depășirea vitezei legale, cu 234 de sancțiuni înregistrate

Retragerea permiselor de conducere și certificatelor de înmatriculare

Pentru a se asigura că șoferii respectă regulile de circulație, polițiștii au reținut 65 de permise de conducere și 14 certificate de înmatriculare în timpul acestor operațiuni preventive.

Infracțiuni la regimul rutier

De asemenea, au fost constatate în flagrant 8 infracțiuni la regimul rutier, ceea ce arată gravitatea unor comportamente nesăbuite pe șoselele județului Suceava.

Prevenirea consumului de alcool la volan

În paralel, în perioada 15 – 17 septembrie 2023, peste 600 de șoferi au fost supuși testărilor cu aparatele etilotest și drigtest într-o acțiune dedicată prevenirii accidentelor rutiere cauzate de consumul de alcool și substanțe interzise la volan.

Teste cu aparatele etilotest și drugtest

Polițiștii au efectuat 594 de testări cu aparatele etilotest și etilometru și 38 de testări drugtest în timpul acestei operațiuni. În urma acestor teste, au fost constatate 11 infracțiuni la regimul rutier, iar 16 permise de conducere au fost reținute.

În plus, au fost aplicate 146 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 81.170 lei, în cadrul acțiunii menite să descurajeze consumul de alcool la volan

În această perioadă, au fost reținute și 26 de certificate de înmatriculare, cu scopul de a limita accesul vehiculelor în trafic.

Aceste acțiuni preventive desfășurate de IPJ Suceava reprezintă un efort continuu pentru asigurarea siguranței pe drumurile județului și combaterea principalelor cauze ale accidentelor rutiere. Este esențial ca șoferii să respecte regulile de circulație și să evite consumul de alcool înainte de a se urca la volan, contribuind astfel la prevenirea tragediilor pe șosele.

About Author

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: