Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Fălticeneanul David-Ioan Iftode, un tânăr în vârstă de 19 ani, a demonstrat că determinarea și pasiunea pot duce la realizări remarcabile. Absolvent al Colegiului National “Nicu Gane” din Fălticeni, el îşi clădeşte treptat un nume în lumea arbitrajului fotbalistic. Dar, în curând, începe un nou capitol în viața sa academică la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București.

Cu o medie generală de 9,94 la examenele de absolvire ale liceului, David-Ioan Iftode a demonstrat constant angajamentul și perseverența în tot ceea ce face. La doar 18 ani, el a devenit arbitru asistent în Liga 3. A reușit să se facă remarcat în lumea arbitrajului după ce a început acest drum la vârsta de 14 ani. El a arbitratmeciuri în competițiile campionatelor de juniori și tineret, Ligilor a V-a și a IV-a din cadrul CJA Suceava.

Motivația sa de a alege Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” a fost posibilitatea de a învăța legile și de a le aplica corect în viitoarea sa carieră. În ciuda unei pregătiri complexe și îndelungate, el nu a simțit-o niciodată ca pe o muncă imposibilă. Cu o medie generală la Academie de 9,70, a obținut a treia cea mai bună medie din țară, cu note de 10 la Istorie și la proba sportivă, și 9,10 la Limba Română și Engleză.

Pe lângă excelența academică, David a reușit să-și îmbine pasiunea pentru fotbal. Recent a devenit membru al lotului de arbitri din Liga 3. Dar înainte de aceasta a fost portar în lotul echipei  Somuz Fălticeni din Liga a 3-a. Are modele și îndrumatori puternici în familia sa, inclusiv tatăl și mama, Iftode Eugen și Mihaela. Model îi este și fratele, Iftode Silviu, care este și el arbitru în Liga 3 și a absolvit Academia de Poliție.

Într-o discuţie cu noi, David-Ioan Iftode a ținut să mulțumească familiei sale, părinților și profesorilor săi pentru sprijinul necondiționat. El a menționat că doamna Vasiliu Mioara, profesor de Istorie, domnul Anisor Vasiliu, și domnul Bujoreanu Neculai, indrumator sportiv, au fost deosebit de importanţi în parcursul său educațional și sportiv.

În ceea ce privește cariera sa în arbitraj, David Iftode a evidenţiat sprijinul oferit de colegii de la CJA Suceava. Este vorba de arbitri de prestigiu precum Gheorghe Constantin și Gheorghe Sebastian, precum și autoritățile locale din fotbal, precum Anton Ciprian, Președintele AJF Suceava, și Pista Andrei, Președintele CJA Suceava.

Contribuitorii la succesul său în fotbal au inclus instructorul de portari Costel Apupazoaie și oameni din fotbalul sucevean, cum ar fi Daicu Aurel, fost președinte AJF Suceava, și observatorii de fotbal Dumitru Antoniu, Cristi Păduraru, Vasile Păduraru și Adi Rădăşanu.

About Author