Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Din această săptămână, şi+a început activitatea noul Cabinet Școlar de Medicină Dentară din Fălticeni. O inițiativă a Primăriei, care vine în întâmpinarea nevoilor de sănătate dentară ale elevilor și preșcolarilor. Aflat în incinta Centrului Medical Fălticeni, la primul etaj (fosta Policlinică), acest cabinet modern oferă servicii medicale de calitate pentru copiii din oraș și localitățile învecinate.

Cabinetul este condus de dr. Andreea – Iuliana Mierlă, specialist dedicat sănătății dentare a copiilor. Programul de funcționare este de luni până vineri, între orele 08.00 – 16.00.

Printre serviciile medicale gratuite oferite pentru preșcolari și elevi se numără:

Educație pentru igiena dentară: Copiii vor primi sfaturi și informații esențiale pentru a menține o igienă dentară adecvată și pentru a preveni problemele dentare.

Alimentație sănătoasă și un stil de viață sănătos: Importanța unei alimentații sănătoase și a unui stil de viață echilibrat pentru sănătatea dentară va fi promovată în cadrul cabinetului.

Consultații periodice și anuale individuale: Elevii vor beneficia de evaluări dentare regulate pentru a depista și trata orice probleme în stadii incipiente.

Profilaxia cariei dentare și a altor afecțiuni ale aparatului dento-maxilar: Măsuri preventive vor fi luate pentru a evita dezvoltarea cariei dentare și a altor probleme dentare.

Tratamentul cariei simple și complicațiile acesteia: Elevii vor avea acces la tratamente eficiente pentru caria dentară și eventualele complicații.

Detartraj dentar și periaj profesional: Proceduri de curățare profesională vor fi disponibile pentru menținerea sănătății orale.

Extracții dentare: Serviciile de extracții dentare vor fi oferite în cazurile necesare.

Tratamente stomatologice de urgență: Cabinetul va acorda ajutor și tratament imediat în cazurile de urgență.

Este important de menționat că consultațiile se vor efectua doar în cabinetul stomatologic, iar în cazul minorilor, prezența unui părinte și acordul acestuia vor fi necesare.

Recent, primarul Cătălin Coman a subliniat importanța acestei inițiative. Aceasta vine în urma unor planificări îndelungate. Lipsa unui spațiu adecvat a întârziat demararea proiectului. Cu investiții de aproximativ 200.000 de lei din bugetul municipal, spațiul a fost modernizat și echipat cu tehnologie de ultimă generație. În plus, Primăria are în plan și deschiderea unui al doilea cabinet stomatologic școlar pentru a asigura un acces mai larg la servicii de sănătate dentară pentru copii.

Cu aproximativ 8.000 de copii și tineri din municipiu și din localitățile învecinate care beneficiază de sistemul de educație din Fălticeni, deschiderea Cabinetului Școlar de Medicină Dentară este un pas semnificativ în asigurarea sănătăți dentare a copiilor. Acest cabinet oferă un mediu modern și prietenos pentru copii, încurajându-i să își păstreze un zâmbet sănătos și strălucitor.

About Author