Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Încă un pas către îmbunătățirea serviciilor medicale pentru pacienții cu afecțiuni neurologice și musculo-scheletale.

Spitalul Municipal Fălticeni pregătește deschiderea unui centru de recuperare medicală avansat. Vestea bună a venit direct de la managerul spitalului, doctorul Vlad Morariu, care a făcut anunțul pe contul său de socializare.

Proiectul de înființare a acestui centru a primit săptămâna aceasta finanțarea necesară din partea Ministerului Sănătății. Se deschid astfel noi oportunități pentru îngrijirea pacienților din zonă.

Cu o alocare financiară în valoare totală de 5 milioane de lei, dintre care 10% reprezintă contribuția de la bugetul Consiliului Local Fălticeni, acest proiect promite să revoluționeze serviciile medicale oferite de Spitalul din Fălticeni.

Aparatura medicală de ultimă generație care va fi achiziționată pentru centrul de recuperare este unică în județul Suceava și va reprezenta o resursă de neprețuit pentru pacienții cu afecțiuni neurologice și musculo-scheletale.

Această inițiativă vine în întâmpinarea unei nevoi medicale stringente. Populația arondată Spitalului Municipal Fălticeni este în mare parte alcătuită din persoane în vârstă, care se confruntă adesea cu astfel de afecțiuni medicale. Centrul de recuperare medicală va oferi oportunitatea de tratament și recuperare pentru acești pacienți, îmbunătățind calitatea vieții acestora și reducând povara asupra sistemului de sănătate.

Doctorul Vlad Morariu, managerul Spitalului Municipal Fălticeni, a subliniat importanța acestui proiect și a adus mulțumiri Primăriei Fălticeni, în special primarului Cătălin Coman, pentru asigurarea cofinanțării consistente la sfârșit de an bugetar. Contribuția Primăriei a fost esențială pentru ca acest proiect să devină realitate și să aducă beneficii semnificative comunității locale, a precizat managerul Vlad Morariu.

Centrul de recuperare medicală va contribui la creșterea accesului la servicii medicale de calitate în domeniul neurologiei și musculo-scheletale, consolidând astfel poziția Spitalului Municipal Fălticeni ca un furnizor de încredere de îngrijire medicală.

Fondurile alocate de Ministerul Sănătății au fost prinse în bugetul local, în urma unei rectificări bugetare aprobate de Consiliul Local Fălticeni. În acest sens, miercuri, 17 octombrie, a avut loc o ședință extraordinară a deliberativului local

Primarul Cătălin Coman a declarat că administrața locală a găsit resursele financiare pentru a acoperi partea de cofinanțare necesară derulării proiectului.

About Author