Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Primăria Fălticeni, în parteneriat cu o serie de organizații și instituții, anunță organizarea celei de-a XVIII-a ediții a evenimentului „Târgul Mărului”. Acesta va avea loc în zilele de 21 și 22 octombrie 2023, în zona centrală a municipiului Fălticeni. An de an, acest târg adună pasionații de agricultură, pomicultori, și producătorii locali, și este o ocazie de a sărbători recolta bogată a toamnei.

Parteneriatele care fac posibil Târgul Mărului

Pentru organizarea evenimentului din acest an, Primăria Fălticeni colaborează cu numeroase entități, printre care Asociaţia Produs în Bucovina, Cooperativele pomicultorilor din Bazinul Pomicol Fălticeni, Consiliul Judeţean Suceava, Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură, Direcția Agricolă Suceava și Centrul Cultural Bucovina. Această colaborare este importantă pentru asigurarea succesului evenimentului și pentru promovarea produselor și tradițiilor locale.

Diversitatea expoziției și a activităților

Târgul Mărului este un eveniment cu o ofertă variată, care adună sub același acoperiș pomicultori, furnizori de materiale și produse agricole, producători și procesatori de lapte și carne, apicultori, legumicultori și meșteri populari.

Pomicultorii din zona Fălticeni vor prezenta soiurile de mere cultivate în această zonă, iar specialiștii din cadrul Direcției Agricole, APIA Suceava și ai Direcției pentru Agricultură Suceava vor oferi consultanță de specialitate pentru toți cei interesați de dezvoltarea agriculturii.

Pe lângă pomicultori, la Târgul Mărului și-au anunțat prezența producători de material săditor, de utilaje agricole, precum și firme specializate în furnizarea de substanțe pentru combaterea dăunătorilor. Acest spectru larg de expozanți va oferi oportunități reale pentru cei implicați în industria agricolă.

FOTO ARHIVĂ – TÂRGUL MĂRULUI 2022

Evenimente speciale și spectacole folclorice

Sâmbătă și duminică, târgul se va deschide la ora 10, iar zona centrală a municipiului se va transforma într-o adevărată oază a produselor agroalimentare proaspete și a fructelor de toamnă. Aici, vizitatorii vor putea admira o impresionantă expoziție de fructe, care este un adevărat regal pentru ochi și papilele gustative.

De asemenea, la prânz, vor începe spectacolele folclorice, cu participarea atât a soliștilor și grupurilor locale, cât și a unor nume cunoscute ale folclorului din județul Suceava. Ansamblul Folcloric Profesionist „Ciprian Porumbescu” va fi una din atracțiile programului artistic și va oferi un spectacol deosebit pentru toți iubitorii de folclor.

Seminar pe teme de actualitate în pomicultură

Pe parcursul evenimentului, se va organiza și un seminar pe teme de actualitate în pomicultură. Acesta va avea loc sâmbătă, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu”, și este așteptată prezența ministrului agriculturii și a altor oficialități cu responsabilități în sectorul agricol. Seminarul va oferi o platformă de discuții și schimb de experiență pentru toți cei preocupați de dezvoltarea durabilă a agriculturii.

Târgul Mărului din Fălticeni se anunță a fi un eveniment de neocolit pentru toți iubitorii de produse locale de calitate și pentru toți cei pasionați pomicultură şi agricultură. Programul variat și diversitatea activităților vor face ca acest eveniment să fie atractiv pentru toți participanții.

About Author

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura