Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Joi, 16 noiembrie 2023, la Fălticeni va debuta Seria de manifestări academice și culturale menite să marcheze centenarul Monicăi Lovinescu.

Manifestările sunt organizate de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) în perioada 16-19 noiembrie.

Pe parcursul celor patru zile publicul are posibilitatea de a se înfrupta dintr-un amestec de conferințe, dezbateri, vernisaje și proiecții de film. Personalități de prestigiu precum E.S. Emil Hurezeanu – Ambasadorul României în Austria, istoricul Adrian Cioroianu, jurnalistul de la ,,Europa Liberă’’ Liviu Tofan și criticul de film Irina Margareta Nistor vor fi prezenți pentru a contribui la această manifestare culturală.

Programul zilei de joi, 16 noiembrie

Evenimentul va fi inaugurat la ora 16:00, odată cu deschiderea oficială ce se va desfășura în Amfiteatrul Colegiului Național „Nicu Gane” din Fălticeni. La acest moment, vor participa reprezentanți ai autorităților centrale și locale, precum și parteneri instituționali implicați în organizarea acestui Centenar.

De la ora 17:00, publicul va fi invitat să participe la conferința „O întâlnire de neuitat. După-amiaza mea cu Monica Lovinescu”, susținută de profesorul universitar doctor Adrian Cioroianu, istoric și directorul Bibliotecii Naționale a României, fost Ministru de Externe. Această prezentare va oferi o perspectivă unică asupra relației dintre vorbitor și Monica Lovinescu, aducând în prim-plan amintiri și povești despre această personalitate captivantă.

În continuare, la ora 18:00, Casa de Cultură Fălticeni va găzdui o proiecție specială a filmului „Cazul inginerului Gheorghe Ursu”. Invitații speciali pentru acest eveniment vor fi Liviu Tofan, regizorul filmului, Irina-Margareta Nistor, critic de film, Adrian Cioroianu, istoric, sub moderarea lui Andrei Giurgia, directorul Festivalului Serile Filmului Românesc.

About Author

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura