Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Cu ocazia Zilei Educației Juridice, peste 200 de elevi ai Colegiului Național „Nicu Gane” din Fălticeni, alături de cadre didactice și părinți,  s-au întâlnit cu judecătorul Cristi Danileț (judecător la Tribunalul Cluj).

Întâlnirea a avut loc în sala de spectacole a Centrului Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, vineri, 17 noiembrie 2023.

Inițiativa organizării acestei întâlniri i-a aparținut ambasadoarei educației juridice din zonă, Ioana Busuioc, cu sprijinul conducerii Colegiului, prin directorul adjunct Luminița Corbu.

“Am avut o discuție deschisă cu tinerii despre violență școlară, abuz, droguri, reguli, școală, libertatea de exprimare în online, pornografie infantilă, trafic de persoane, violență domestică”, a precizat judecătorul Cristi Danileț.

Fălticeni Online vă prezintă un fragment din întâlnirea de la Fălticeni.

Începând cu anul 2022, în fiecare an, la data de 17 noiembrie, în România se sărbătorește Ziua Educației Juridice sau Legal Literacy Day.

Scopul acestei zile este de a conștientiza nevoia de alfabetizare juridică la nivel național și de a onora efortul profesorilor și specialiștilor în drept implicați în predarea opționalului de educație juridică.

Ziua a fost aleasă pentru a marca publicarea în Monitorul Oficial al României a Legii nr. 273/2021 la data de 17 noiembrie 2021, care a adus modificări Legii educației. Aceasta impune ca competențele-cheie pentru elevi să includă și cele juridice.

Alfabetizarea juridică presupune dobândirea timpurie de cunoștințe elementare despre lege și justiție în rândul publicului larg. Scopurile includ responsabilizarea cetățenilor, încurajarea implicării civice, identificarea de soluții pentru apărarea drepturilor, reducerea delincvenței juvenile și creșterea încrederii în autoritățile legale și judiciare.

About Author

Lasă un răspuns