Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.

Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit „Pinocchio” au dat viață toamnei într-un mod plin de imaginație. Joi, 16 noiembrie, micuții artiști au participat la cea de-a XII-a ediție a concursului „Talente la ornamente – Figurine haioase din roadele toamnei”. Un eveniment inclus în calendarul Proiectului Educațional Județean „Educăm împreună”. Această inițiativă înseamnă mai mult decât un simplu concurs, reprezentând o oportunitate minunată pentru părinți să se implice activ în viața școlară a copiilor lor.

Prin organizarea acestui tip de activități, Grădinița Pinocchio încurajează părinții să participe alături de copiii lor la evenimentele școlare, contribuind astfel la dezvoltarea preșcolarilor. Această implicare aduce beneficii semnificative copiilor, valorificându-se experiența, abilitățile de comunicare, creativitatea și imaginația, toate contribuind la starea de bine a copilului.

Participanții la concurs au fost preșcolarii din cele șase grupe ale grădiniței, îndrumați cu grijă și afecțiune de către educatoarele lor: ”Prichindeii” (Prof. A. Samson / Prof. M. Mîrzan), ”Fluturașii” (Prof. I. Sandu/ Prof. M. Răileanu), ”Piticii” (Ed. A. Știrbu/  Prof. C. Ștefănoaia), ”Voiniceii” (Prof. P. Agavriloaei/ Prof. A. Sandu), „Buburuzele” (Prof. A. Marian/ Prof. C. Loghin) și ”Pinocchio” (Prof. V. Alexandrescu/ Prof. N. Tărnăuceanu).

De la „Prichindeii” la „Pinocchio”, fiecare grupă a pus în scenă o poveste unică, transformând roadele toamnei în adevărate opere de artă. Pe holurile grădiniței și în Grădina de Relaxare, Liniște și Învățare (G.R.L.I.), creațiile copiilor au fost expuse cu mândrie.

Roadele toamnei au căpătat contururi inedite, transformându-se în personaje îndrăgite de cei mici. De la peisaje de toamnă cu copaci din conopidă, la castelul zânei Toamna, dovlecei haioși, vaze cu flori, Spiderman, turma de oi și păstorul, lebădă, arici, bufniță, pinguini, șoricei, oameni de zăpadă, figurine vesele de fetițe sau băieței, copiii au demonstrat că imaginația lor este la fel de bogată și variată precum fructele toamnei.

Expoziția cu lucrările înscrise în concurs a constituit un moment special de recompensă pentru micuții artiști. Aceștia au fost răsplătiți cu diplome, reviste și jucării, recunoscându-li-se astfel eforturile și creativitatea. Colectivul de cadre didactice al Grădiniței Pinocchio aduce mulțumiri sincere părinților și partenerilor implicați și dedicați, subliniind importanța sprijinului lor în realizarea activităților școlare.

Coordonatorul de proiect, prof. Nicolette Tărnăuceanu, adresează cu recunoștință mulțumiri tuturor celor care au participat la acest eveniment, subliniind importanța petrecerii timpului de calitate alături de copii în cadrul concursului.

Grădinița Pinocchio continuă să fie un loc în care educația se împletește armonios cu creativitatea și bucuria copiilor.

About Author

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura