Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.
Imagine cu rol ilustrativ - sursa Google

O nouă etapă în lupta împotriva violenței: Lege promulgată pentru extinderea ordinului de protecție. Reglementarea va acoperi toate cazurile de violență, nu doar cele domestice.

Legea extinde aplicarea ordinului de protecție și în alte cazuri de violență, nu doar în cele domestice, astfel încât și victimele altor forme de violență să beneficieze de protecție juridică. Propunerea legislativă definește clar actele de violență și stabilește că ordinul de protecție provizoriu poate fi emis pe loc de polițist în situații de risc iminent.

Ordinul de protecție provizoriu poate conține măsuri precum evacuarea temporară a agresorului și interzicerea contactului cu victima, fiind supus confirmării de către procuror și putând fi contestat la instanța de judecată în termen de 48 de ore.

Această extindere a ordinului de protecție vine în sprijinul victimelor și se aliniază eforturilor de combatere a violenței în societate.

About Author

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura