Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto - Google

Ministerul Educației (ME) a publicat calendarul pentru acordarea ajutorului financiar în valoare de 200 de euro destinat cumpărării de calculatoare noi pentru elevi și studenți. Termenul limită pentru depunerea cererilor și dosarelor este 20 mai, iar lista beneficiarilor va fi afișată pe site-ul ME pe data de 20 iunie.

Perioada pentru depunerea contestațiilor este 1-4 iulie, iar rezolvarea acestora va avea loc între 5 și 12 iulie. Eliberarea bonurilor valorice către beneficiari va avea loc între 26 august și 6 septembrie, iar achiziționarea calculatoarelor este programată între 2 septembrie și 16 octombrie. Conform Legii nr. 269/2004, tinerii cu vârsta de până la 26 de ani, elevi sau studenți, pot primi ajutor de stat pentru achiziționarea unui calculator nou, cu condiția ca venitul brut pe membru de familie să fie mai mic sau egal cu 500 de lei.

Normele metodologice, stipulate în HG 1.294/2004, includ și configurația minimă recomandată a calculatoarelor, precum procesorul, capacitatea de stocare, RAM-ul, dimensiunile monitorului și alte specificații. Calculatoarele cumpărate prin programul Euro 200 trebuie să aibă un sistem de operare licențiat. Sprijinul financiar se acordă o singură dată în cadrul unei familii, incluzând și persoanele necăsătorite care locuiesc cu copiii lor.

About Author

Lasă un răspuns

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura