Home ACTUALITATE Cum se va realiza compensarea facturilor la energie electrică şi gaze naturare în sezonul rece

Cum se va realiza compensarea facturilor la energie electrică şi gaze naturare în sezonul rece

by A.S.
0 comment

Între noiembrie 2021 și martie 2022, statul va compensa facturile lunare la energie electrică și gaze naturale ale consumatorilor casnici.

Compensarea este condiționată de încadrarea în anumite limite de consum, în cazul consumatorilor care nu beneficieză de ajutorul pentru consumatorul vulnerabil (ajutorul pentru încălzire sau suplimentul financiar lunar pentru energie): electricitate – între 150 şi 1.000 kWh pentru toate cele cinci luni ale sezonului rece (valorile se însumează); gaze naturale – consum între 100 și 1.000 metri cubi.

În cazul energiei electrice, compensare este în sumă fixă de până la 0,21 lei/kWh, iar pentru gazele naturale, ajutorul de la stat va fi de 25% din valoarea facturii lunare din perioada noiembrie – martie.

În cazul electricității, limita de consum este aceeași pentru fiecare dintre cele cinci luni de sezon rece (cel mult 200 de kWh), iar în cazul gazelor naturale limitele de consum aplicabile pentru fiecare lună sunt: 150 metri cubi în noiembrie; 250 metri cubi în decembrie; 250 metri cubi în ianuarie; 200 metri cubi în februarie; 150 metri cubi în martie. Compensarea se acordă şi în cazul depășirii valorile de consum lunar cu până la 10%.

Compensarea va fi făcută de furnizor direct pe factură, clienții casnici nu trebuie să facă nimic special pentru a o obține. Singurul lucru pe care trebuie să-l aibă în vedere consumatorii casnici este încadrarea în limitele de consum impuse.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705