Home Local Corala Armonii Fălticenene va participa la “Festivalul internațional de coruri și orchestre“ organizat la Viena

Corala Armonii Fălticenene va participa la “Festivalul internațional de coruri și orchestre“ organizat la Viena

by A.S.
0 comment

În perioada 4-8 noiembrie 2021, Corala Armonii Fălticenene va participa la  “Festivalul internațional de coruri și orchestre“. Festivalul, ajuns la ediția a 7-a, se va deșfășura la Viena, în Austria.

“Ne vom deplasa un număr de 22 de coriști împreună cu dirijorul nostru preotul Lucian– Ionuț  Tablan – Popescu, cel care este mentorul nostru și care a dat un suflu nou activității corale fălticenene, prin cunoaștere, dragoste de muzică și experiență. Instituţia parteneră în realizarea activităţilor proiectului este Primăria Fălticeni, Consiliul Local al municipiului Fălticeni și domnul primar Cătălin Coman, susținător și promotor al muzicii corale fălticenene”, ne-a declarat Cătălin Ciobanu, managerul de proiect și președinte al Asociației corale Armonii Fălticenene.

Cătălin Ciobanu a a fost implicat în conducerea proiectelor și organizarea deplasării Coralei Leon Băncilă la Festivalul Coral Internaţional „Ion Vidu” Lugoj – 2014, Festivalul International Coral “Liviu Borlan”  Baia Mare – 2015 și 2016,  Concertul de la Ateneul Român București – 2015 și 2017, Concertul de colinde de la Patriarhia Ortodoxă din București, decembrie 2016, Festivalul Coralelor și Orchestrelor Paris  – septembrie 2016 și Festivalul Buna Vestire – Fundu Moldovei, jud. Suceava – aprilie 2016, Festivalul coral international Praga – septembrie 2017, Festivalul coral de muzica sacra – Orăștie – decembrie 2017 și Festivalul – concurs Internațional “Cant al Mar “octombrie 2018.

“La aceste participări am obținut numeroase premii și diplome, iar Festivalul – concurs Internațional “Cant al Mar “ 2018 a fost prima participare la un concurs international unde, sub bagheta dirijorului Pr. Lucian – Ionuț  Tablan – Popescu am obținut medalia de aur la categoria la care am participat.

Începand cu luna decembrie 2019 denumirea coralei  Leon Bancilă s-a transformat în Armonii Fălticenene, pentru că ne-am dorit ca această corală să fie reprezentativă pentru municipiul Fălticeni, iar în concursurile și festivalurile internaționale la care vom participa, prin parteneriate cu organizatorii de festivaluri, să aducem în prim-plan toate evenimentele remarcante ale municipiului Fălticeni, turismul și frumusețea acestor locuri”, a precizat Cătălin Ciobanu.

Asociația își propune să organizeze în municipiul Fălticeni un festival internațional care să aducă coruri din toate colțurile lumii, un proiect ambițios, dar care cu sprijinul autorităților și a comunității locale, a oamenilor de afaceri și a organizatorilor de festivaluri internaționale poate prinde aripi.

“Din cauza situației din această perioadă, a pandemiei care a cuprins toată lumea, anul acesta nu se vor organiza festivaluri – concurs internaționale și de aceea am hotărât să reînnodăm participările festivaluri. Vom încerca să aducem în evidență, prin muzică, aspectele interculturale muzicale românești, să lăsăm o impresie puternică a ceea ce înseamnă țara noastră, obiceiurile și datinele poporului român și unicitatea acestor oameni care trăiesc în România”, ne-a informat Cătălin Ciobanu, președintele Asociației corale Armonii Fălticenene.

2019 in Gothenburg, Suedia (in colaborare)
2018 – medalie de aur la Festivalul Internațional “Cant al Mar”
Dirijorul Lucian-Ionut Tablan – Popescu încadrat de președintele asociației, Cătălin Ciobanu și vice-președintele Lulu Crăciun

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705