Home Sănătate Spitalul Județean Suceava va fi dotat cu un echipament performant pentru detectarea tuberculozei latente

Spitalul Județean Suceava va fi dotat cu un echipament performant pentru detectarea tuberculozei latente

by A.S.
0 comment

Spitalul Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava, prin Laboratorul BK – Biologie Moleculară, a fost selectat pentru a beneficia de dotarea cu un echipament performant pentru detectarea tuberculozei latente la pacienții din județul Suceava, a anunțat managerul instituției, doctorul Alexandru Calancea.

În baza analizei realizată la nivelul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, prin consultarea Programului National de Prevenire, Supraveghere și Control al Tuberculozei (PNPSCT), Laboratorul BK al Spitalului Județean de Urgență “Sf. loan cel Nou” Suceava a fost selectat pentru a fi partener în proiect.

Laboratorul BK-Biologie Moleculară este unul dintre cele 8 laboratoare selectate la nivel național.

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta Bucuresti implementează în perioada aprilie 2020 – decembrie 2023 proiectul “Consolidarea controlului tuberculozei în România prin implementarea strategiei WHO END TB 2016-2020”, finanțat de Ministerul Sănătații, în baza Mecanismului Financiar SEE 2014-2021.

În cadrul proiectului, 15.000 de persoane vor fi testate prin tehnici moderne, utilizând echipamente pentru detectarea tuberculozei latente puse la dispoziție de către Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din București.

“Includerea Spitalului Județean de Urgență “Sf.  Ioan cel Nou” Suceava în proiect este benefică pentru populația județului, mai ales în condițiile creșterii numărului de cazuri nou diagnosticate de tuberculoză. Colaborarea cu managerul de proiect va fi realizată de către coordonatorul județean al PNPSCT, dr. Mirela Grămadă și  dr. Roxana Filip, medic primar laborator clinic, formator național numit de Ministerul Sănătații pentru tuberculoză”, a precizat dr. Alexandru Calancea.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705