Home Sănătate Prefectul Sucevei a avut discuţii pe tema gestionării crizei Covid-19 cu managerul spitalului din Fălticeni

Prefectul Sucevei a avut discuţii pe tema gestionării crizei Covid-19 cu managerul spitalului din Fălticeni

by Fălticeni Online
0 comment

Managerul Spitalului Municipal Fălticeni, doctorul Vlad Morariu, s-a întâlnit la începutul săptămânii cu prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan.

Discuțiile au vizat gestionarea pacienților COVID-19, în contextul creșterii numărului de pacienți confirmați la nivel județean.

Într-un comunicat transmis de Cancelaria prefectului, după întâlnirea de la Fălticeni, se arată că spitalul fălticenean este pregătit să treacă în scenariul roșu, dacă numărul de pacienți confirmați la nivel județean și care necesită internare o va impune.

Luni, 31 ianuarie, la nivelul Spitalului Municipal Fălticeni erau internați 56 pacienți adulți diagnosticați cu Covid-19 (52 pacienți cu forme medii, 2 pacienți cu forme grave, 2 pacienți cu forme critice) și 20 de copii. În sectorul Covid erau libere 21 locuri. La unitatea ATI Covid erau internați 2 pacienți şi nu erau disponibile  paturi pentru pacienți Covid.

„Prefectul județului a remarcat totala deschidere a echipei de conducere a Spitalului Municipal Fălticeni în ceea ce privește preluarea gestionării pacienților COVID-19 pediatrici, alături de Spitalul Municipal Rădăuți, precum și operaționalizarea unui număr suplimentar de 29 de paturi destinate patologiei COVID -19, raportat la prevederile scenariului galben din planul de reziliență al sistemului județean de sănătate (66 paturi prevăzute în plan).

Scopul acestei suplimentări a numărului de paturi este și de protejare a Spitalului Județean de Urgență Suceava, astfel încât acesta să poată gestina și patologie non – COVID, precum și cazurile pacienților cu forme critice existente la nivelul întregului județ.”

La Spitalul Municipal Fălticeni sunt operaționalizate în acest moment un număr de 95 de paturi destinate patologiei COVID-19 (din care 30 paturi destinate pacienților pediatrici, 65 paturi destinate adulților) la care se adaugă 2 paturi de ATI COVID, urmând ca în zilele următoare numărul paturilor ATI COVID să fie dublat.

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705