În urmă cu 87 de ani, pe data de 4 februarie 1935, epidemia de gripă care în decurs de patru luni a îmbolnăvit aproape 240.000 de români şi a omorât peste 46.000 de persoane, era semnalată și la Fălticeni.
Iată cum încercau autoritățile vremii să protejeze populația și activitățile din orașul Fălticeni:
Foto: Publicațiunea Primăriei din 1935 privitoare la combaterea epidemiei de gripă
Imagine preluată din cartea ”O incursiune în istoria și viața farmaciilor fălticenene”, publicată în anul 2016 de profesoara Mioara Gafencu și farmacista Maria Mitocaru.

Primăria Orașului Fălticeni
Publicațiune
No. 635
1935 Februarie 4
Se aduce la cunoștința generală, că epidemia de gripă ce bântuie în toată țara, a început și în orașul nostru.
Prin aceasta publicul este rugat de a da cea mai mare atenție acestei chestiuni, deoarece în unele cazuri epidemia ia forme grave chiar mortale.
În consecință se va evita contactul cu persoanele bolnave, iar celui bolnav i se va interzice de a frecventa localurile, serviciile publice și particulare, fiind scutiți de serviciu pe timpul boalei.
Se interzic balurile și orice fel de reuniuni publice, iar serviciile publice și particulare e indicat a fi suspendate timp de 2 zile în care timp se vor dezinfecta localurile.
Cîrciumele, hotelurile, hanurile, brutăriile și prăvăliile de ori ce fel nu vor întrebuința personalul bolnav și vor ține localurile în perfectă curățenie, dezinfectând podelele cu o soluțiune dezinfectantă formol, lysol, fenol 50, și vor instala la colțuri scuipători cu o soluție dezinfectantă.
Contravenienții la aceste dispozițiuni vor fi dați judecății.
Primar E. Scripcaru
Medic de oraș Dr. I. Ionescu”