Furnizarea apei este întreruptă luni, 13.11.2023, între orele 08:30 - 15:00, pentru remedierea unei defecțiuni pe strada Nufărului. Străzi afectate: Horticolei (parțial), Spicului, Nufărului, Doboșari.
Afișează o singură pagină.

Actualizare: Potrivit declaraţiilor făcute astăzi de Lucian Bode, ministrul de interne, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că în ultimele 24 de ore au intrat în țară 10.624 de persoane din Ucraina


Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat vineri, 25 februarie, o hotărâre prin care se modifică și completează procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor.

Mai exact, persoanele care intră în România din Ucraina, indiferent dacă sosesc direct din Ucraina sau tranzitează Republica Moldova vor fi exceptate de la măsura carantinării.

Decizia fost luată ţinând cont de degradarea situației de securitate din Ucraina și creșterea însemnată a numărului de persoane care au intrat în România prin punctele de trecere a frontierei cu Ucraina precum și cele care se află în punctele de trecere a frontierei și intenționează să intre pe teritoriul național.

Potrivit Poliţiei de Frontieră Română, doar joi, în intervalul orar 00.00-16.00, au intrat în România, prin punctele de frontieră situate la graniţa cu Ucraina (PTF Halmeu-jud. Satu Mare, PTF Sighetu-Marmatiei-jud. Maramures, PTF Siret-judetul Suceava, PTF Isaccea-judetul Tulcea) aproximativ 5.300 de persoane, cetăţeni români şi străini (creştere de 120% comparativ cu acelaşi interval orar al zilei anterioare).

Mii de oameni, speriați de atacurile din Ucraina, așteaptă să intre în România, iar cozile de mașini se întind pe mulți kilometri. Autoritățile ucrainene permit ieșirea din țară doar a femeilor, copiilor, dar nu şi a bărbaţilor cu vârste între 18 şi 60 de ani, dacă nu au cetățenie dublă sau nu sunt cetățeni ai altei țări.

De joi și până în prezent, peste 4.000 de persoane au intrat în Romania din Ucraina prin punctul de trecere a frontierei Siret.

Mai multe firme de transport între care şi Romfour transportă gratuit refugiaţi din PTF Siret, la Rădăuți și Suceava.

Zeci de voluntari oferă gratuit ceaiuri, apă, cornuri, pâine și cazare oamenilor care vin din Ucraina.

Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava a anunţat că există posibilitatera amenajării unei tabere  mobile cu 200 de locuri în care ar putea fi primiți refugiații din Ucraina, dacă vor exista solicitări din partea cetățenilor ucraineni.

În dimineaţa zilei de vineri, în urma unei postări în mediul online, care anunţa prezenţa în municipiul Fălticeni a unor familii ucrainiene (mame cu copii), mai mulţi fălticeneni, dar şi agenţi economici şi-au arătat disponibilitatea de a asigura cazare şi masă sau transport pentru refugiaţii care sosesc în Fălticeni şi au nevoie de ajutor.  

About Author

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Descoperă mai multe la FĂLTICENI ONLINE

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura