Home ACTUALITATE Fălticeneanul Daniel Şandru a fost numit la conducerea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc

Fălticeneanul Daniel Şandru a fost numit la conducerea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc

by Fălticeni Online
0 comment

Printr-o decizie semnată joi, 10 martie, de prim-ministrul Nicolae Ciucă, fălticeneanul Daniel Şandru a fost numit în funcţia de preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.

Profesorul universitar Daniel Şandru va conduce această structură guvernamentală în următorii 5 ani.

„Onorat şi responsabil să fiu din nou în serviciul public, ca Președinte executiv al IICCMER. Am construit și am relansat instituții. Știu ce am de făcut”, a anunţat în această dimineaţă, pe contul său de socilizare, noul preşedinte executiv al IICCMER.

Daniel Şandru a fost Secretar de Stat, coordonator al Departamentului Centenar la Guvernul României, iar până de curând a condus Opera Naţională Română  din Iaşi, din poziţia de Director general interimar.  

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înființată în 2009, cu rol în analiza din punct de vedere științific a regimului comunist şi a consecinţelor sale.

În centrul tuturor demersurilor întreprinse se află victimele și efortul permanent pentru identificarea celor ce se fac vinovați pentru crimele și abuzurile comise.

IICCMER creează, organizează, sprijină proiecte educaționale și de memorie, contribuind astfel la o mai bună înțelegere a importanței drepturilor și libertăților cetățenești în societatea post-comunistă.

IICCMER identifică, organizează și pune la dispoziție instrumente de lucru, utile atât specialiștilor în domeniul științelor sociale cât și publicului larg (arhive și colecții, bibliotecă virtuală, materiale educaționale auxiliare).

You may also like

Fălticeni Online

Știri locale, regionale și naționale. Evenimente culturale și sportive. Foto și video reportaje.

Proiect editorial personal şi independent.

Rulează videoul

Ultimele postări

@2022 – All Right Reserved. Fălticeni Online

%d blogeri au apreciat:
98450705